Március 15-től pályázható a megújult turisztikai Marco Polo-díj

Forrás: turizmus.com

 2022. március 03. 13:27

Kína és a közép-kelet-európai (KKE) országok közös turisztikai szakmai platformja, a Külgazdasági és Külügyminisztériumban működő Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ pályázati felhívást tesz közzé.

A megújult turisztikai Marco Polo-díj a pandémia lecsengésével visszatérő kínai beutazó turizmus érdekében tett erőfeszítéseket jutalmazza.

A zsűri az elmúlt két év digitális marketing és közösségi média tevékenységét, minőségi utazási csomagok kidolgozását és az új kínai utazási igényeket tükröző piaci stratégiát értékeli majd. Pályázhatnak az utazási irodák, a szállodák, valamint a nemzeti és regionális turisztikai ügynökségek a 16 KKE-országból.

A Kínából a KKE-régióba irányuló turizmus mihamarabbi visszatérésében való szilárd meggyőződésben a Kína-KKE Turisztikai Koordinációs Központ a negyedik alkalommal hirdeti meg a turisztikai Marco Polo-díjat a közép- és kelet-európai turizmusszakma szereplői számára. A 2022-ben megújult díj a jövőre való felkészülést értékeli. A 16 KKE-ország nemzeti és regionális turisztikai ügynökségei a kínai piacon kibontakozó új igényekhez igazított stratégiájukkal vagy az utóbbi két évben folytatott innovatív digitális marketing és közösségi médiatevékenységük bemutatásával pályázhatnak. A Koordinációs Központ várja azoknak az utazási irodáknak a pályázatát is, melyek a világjárvány idején az online térben tartották ébren a kínaiak érdeklődését, vagy máris tervezik új csomagajánlataikat, melyek hosszabb itt-tartózkodásra, desztinációnk mélyebb és aktívabb megismerésére ösztönzik majd a fiatal kínai FIT-utazókat. A legfontosabb értékelési szempont, hogy az ajánlat az úti cél sajátosságaira építsen, a programba vonja be a helyi közösségeket és vállalkozókat, Kínában népszerű innovatív digitális megoldásokat használjon, ezzel megszólítva a magasabb igényű látogatókat.

Hotel kategóriában a 2022-es Marco Polo-díj a régióba visszatérő kínai utazók teljes biztonságérzete érdekében bevezetett extra szolgáltatásokat értékeli a megelőzés, a higiénia és az egészségvédelem területén. A nyertes pályázatok a Turisztikai Koordinációs Központ, a 16 KKE-ország, valamint Kína szakmai kommunikációs felületein kapnak majd nyilvánosságot egy éven át, valamint elérhetők lesznek a www.ceenter-china.com honlapon. A pályázat díjmentes. A pályázati dokumentumok a tcc@mfa.gov.hu e-mail-címen igényelhetők. A pályázati időszak 2022. március 15-től június 30-ig tart. Az angol nyelvű pályázati anyagokat a pályázati útmutatóban és szabályzatban ismertetett módon lehet beküldeni. Kérésre egyéni tanácsadást is biztosítunk a pályázatok elkészítéséhez.

A közép-kelet-európai együttműködésben Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Görögország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Magyarország, Észak-Macedónia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia vesz részt.

(x)