CheckINN Alumni: innovatív fiatalok találkozóhelye

Forrás: turizmus.com

 2023. április 05. 10:43

Az Opera Gin főzdéjében tartott látogatás keretében találkozhattak újra egymással a CheckINN korábbi résztvevői. A koncepció célja, hogy a versenyek lezárulta után is aktív kapcsolat maradjon a CheckINN közösség tagjai között.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány által létrehozott CheckINN Turiszikai Innovációs Hub 2019 óta rendez különböző turisztikai innovációs versenyeket, amelyek fiatal egyetemista hallgatók számára nyújtanak platformot különböző turisztikai ötletük bemutatására.

Az elmúlt években a projekt zászlóshajójának számító általános Turisztikai Innovációs Verseny mellett megrendezésre került a CheckINN feszt elnevezésű rendezvényekre irányuló ötletverseny, valamint a CheckINN Revitalizátor névre hallgató turisztikai-építészeti kihívás, amely magyarországi, funkciójukat vesztett barnamezős területek turisztikai megújítására irányuló koncepciók felkutatását célozza.

Az ALUMNI találkozón sok év versenyzői tapasztalatát oszthatták meg egymással az érdeklődő hallgatók

Fotó: CheckINN

A CheckINN projektek idén is folytatódnak: ősszel immáron ötödik alkalommal is elindul majd a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közreműködve pedig idén tavasszal második alkalommal várja majd az egyetemisták jelentkezését a CheckINN Revitalizátor is. Ezen kívül, a hagyományt folytatva ősszel ismét megrendezésre kerül a CheckINN UP szakmai workshop is.

A CheckINN versenyekben 2019 óta közel 600 hallgató vett részt, ahol a csapatonkénti hárommilliós fődíjazás mellett számos érdekes nyereményben részesülhettek az adott győztesek, mint például külföldi utazások, egyedi tervezésű biciklik vagy éppen elektronikai eszközök.

Az ALUMNI találkozón sok év versenyzői tapasztalatát oszthatták meg egymással az érdeklődő hallgatók, miközben az Opera Gin részéről Varsányi Ferenc előadását hallgathatták meg az ital eredetének történetéről, valamint a főzde működésének kulisszatitkairól.

A rendezvény ideje alatt a vendéglátó különböző koktélkülönlegességeit is ki lehetett próbálni, illetve kérdezni is lehetett az italokkal, az Opera Ginnel és a CheckINN-nel kapcsolatban is.