Fenntartható desztinációs workshopot szervez a Magyar Kongresszusi Iroda

Forrás: turizmus.com

 2022. október 12. 10:47

A konferencia- és üzleti rendezvény szektor fenntarthatóságának elősegítése a célja a Magyar Kongresszusi Iroda október 26-ai workshopjának.

Az eseményen közreműködik a Global Destination Sustainability Movement nemzetközileg elismert vezetője, Guy Bigwood. Az MKI a szektor szereplőit egy nemzetközi kitekintésre, jó gyakorlatok megosztására és közös gondolkodásra várja.

Az iroda a fenntartható turizmus felé vezető út újabb fontos mérföldkövéhez érkezett: a konferencia- és üzleti rendezvény szektor szakembereivel 2022 októberétől közösen dolgoznak ki egy, az ágazatot segítő fenntartható desztinációs stratégiát. Guy Bigwood csapatával több mint száz desztinációval végzett munka során szerzett tapasztalatát hozza el Budapestre.

A workshop célja a konferencia- és üzleti rendezvény szektor fenntarthatóságának elősegítése

Fotó: 123rf.com

A találkozó kivételes lehetőség a nemzetközi példák megismerésére a desztináció turizmus neves szakértőjétől. A nemzetközi üzleti események piaci trendjeibe és a regeneratív turizmus koncepciójába történő bevezetést követően, közös műhelymunka során térképezik majd fel az aktuális tapasztalatokat, kihívásokat és lehetőségeket, azonosítják a fókuszpontokat a fenntartható üzleti események stratégiájához.

A Global Destination Sustainability Movement szakértőivel indították el a desztináció fenntarthatósági indexálásának folyamatát is, nagy izgalommal várva a novemberi eredményeket.

Amennyiben az ingyenes esemény tematikája felkeltette érdeklődését, keresse Szabó Kata fenntarthatósági koordinátort a kata.szabo@hcb.hu e-mail-címen vagy a 36 (20) 447 3424 telefonszámon.