Negyedéves felmérést készít a Magyar Kongresszusi Iroda az üzleti rendezvényekről

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 03. 18:09

A Magyar Kongresszusi Iroda, a pandémia előtti időszakhoz visszatérve, minden negyedévben adatfelvételt készít a hazánkban lezajlott magyar és nemzetközi cégek és szakmai szövetségek/társaságok által megrendezett eseményekről.

Az adatokat az Iroda a nemzetközi szervezetek (ICCA, UIA) mellett, az adatközlésben részt vevő partnereinek is díjmentesen rendelkezésére bocsátja.

A minél magasabb arányú elérés és válaszadás érdekében az MKI arra kéri a meetings industry résztvevőit, hogy osszák meg a 2022 Q2-ben lezajlott rendezvényekre vonatkozó statisztikai adatokat.

Kiemelten fontos, hogy minél nagyobb számú üzleti rendezvényről legyen elérhető adat, így az ICCA és UIA világranglistákon is egyre jobb helyezést tud elérni az országunk, valamint a nagyobb városaink.

A tavaly beküldött adatoknak is köszönhetően Budapest a világ 12. legjobb konferencia-desztinációja lett

Fotó: 123rf.com

A tavaly beküldött adatoknak is köszönhetően Budapest a világ 12. legjobb konferencia-desztinációja az ICCA ranglistáján, míg Magyarország a 29. helyezésre ugrott az országos ranglistán. A UIA kritériumrendszere alapján Budapest a 17., Magyarország a 27. helyre került.

A rangsorban betöltött hely alapján készült mutató rendkívül fontos szerepet játszik az iparág nemzetközi megítélésében, hiszen a konferencia-helyszínek listáján betöltött előkelő pozíció bizalmat, új konferenciákat vonzhat hazánknak.

Rendezvények számának alakulása a pandémia kitörése óta

Fotó: Magyar Kongresszusi Iroda

A hazai MICE piacra vonatkozó releváns és elegendő számú adat összegyűjtése érdekében a Kongresszusi Iroda kéri, hogy a partnerek a második negyedévre vonatkoztatva minden olyan konferenciáról és üzleti rendezvényről, eseményről (magyar és nemzetközi, szövetségi és corporate konferenciák, rendezvények, incentive csoportok) küldjenek be adatokat, amelyek megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

  • 2022 második negyedévében élőben, online vagy hibrid formában megrendezésre került
  • 2022 második negyedévében került volna megrendezésre, viszont helyszíne vagy időpontja módosult
  • 2022 második negyedévében került volna megrendezésre, viszont törlésre került
  • létszáma minimum 50 fő volt, incentive csoportok esetén pedig már 10 főtől várják az adatokat

 

Az adatokat kétféle módon tudják beküldeni

1. Online kérdőív elérhetősége:

Turisztikai irodák számára: https://www.surveymonkey.com/r/2XXRBSS

Helyszínek számára (szállodák, szálláshelyek, intézmények): https://www.surveymonkey.com/r/2N9R82G

Amennyiben több eseményről szeretne adatot szolgáltatni, kérik a rövid kérdőív többszöri kitöltését az események számának megfelelően.

 

2. Hagyományos Excel táblázat elérhetősége (letöltés Google Chrome-on keresztül):

Turisztikai irodák számára: https://budcb.hu/wp-content/uploads/2022/07/Statisztikai-adatbekeres-2022_Q2_iroda.xlsx

Helyszínek számára (szállodák, szálláshelyek, intézmények): https://budcb.hu/wp-content/uploads/2022/07/Statisztikai-adatbekeres-2022_Q2_helyszin.xlsx

 

A kitöltött táblázatot a research@hcb.hu e-mail-címre kérik elküldeni.

A pontos statisztikai eredmények megszületése minden piaci szereplő közös érdeke, kiemelten fontos, hogy minden érintett szolgáltató vegyen részt az adatbeküldésben.

Amennyiben Ön nem kapott a Kongresszusi Irodától adatbekérő levelet (a fenti linkekkel) és releváns MICE statisztikai adatokkal szolgálhatna, az MKI adatbázisába való bekerüléshez kérik, Simon Anna kutatási menedzserrel vegyék fel a kapcsolatot az anna.simon@hcb.hu e-mail-címen.