Ingyenesen méri a hazai rendezvények hatását partnerei számára a Kongresszusi Iroda

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 08. 16:55

Magyarország és Budapest nemzetközi konferencia és üzleti rendezvény ágazatának mérése mellett, szeptembertől a hazai szereplők egyedi eseményeinek hatását is kutatja a Magyar Kongresszusi Iroda, amit díjmentes szolgáltatásként kínál fel Partnerei számára.

A Magyar Kongresszusi Iroda komoly hangsúlyt fektet a nemzetközi konferencia és üzleti rendezvényszektorral kapcsolatos kutatásokra, annak érdekében, hogy az iparági szereplőknek minél több információ álljon rendelkezésére az ágazatról, illetve a világranglistákon egyre jobb helyen szerepeljen Magyarország és az iparágban élen járó nagyvárosok.

A kutató részleg egyik főtevékenysége az éves ágazati riportok mellett, a konferenciaipar, s az egyedi rendezvények tovagyűrűző gazdasági hatásának mérése, utóbbit szeptembertől szolgáltatásként díjmentesen is kínálnak partnereik számára.

konferencia_123rf

Az MKI szeretné kibővíteni az eddig felkeresett rendezvények listáját, és lehetőséget kínálni arra, hogy partnereik nemzetközi rendezvényeinek hatását is lemérjék

Fotó: 123rf.com

Az iroda kutatási osztálya több éves együttműködést kezdeményezett a GKI Gazdaságkutató Zrt.-vel és a tavalyi évben elkészítette az iparág első tanulmányát a gazdasági hatásokról, a pandémia előtti időszakra vonatkozóan. A riportból kiderül, hogy a megvizsgált szövetségi konferenciák jelentőshatást realizálnak és mintegy 157 milliárddal emelik a bruttó hazai terméket 2019 és 2023 között.Korábbi együttműködést folytatva, a felmérést az idei évben konkrét üzleti eseményekre alapozva folytatják és kérdőíves kutatást végeznek a kiválasztott nemzetközi rendezvények résztvevőivel és kiállítóival. A kutatás elkészítésével olyan szolgáltatást nyújtanak Partnereik számára, amellyel az iparág gazdasági hatásai mellett, saját rendezvényeitekről is információt kaphatnak, továbbá a konkrét rendezvény hatásriportot ingyenes szolgáltatásként ügyfeleiknek is felajánlhatják.

Az MKI szeretné kibővíteni az eddig felkeresett, az ICCA, a UIA és az MKI adatbázisában elérhető rendezvények listáját, és lehetőséget kínálni arra, hogy partnereik nemzetközi rendezvényeinek hatását is lemérjék.

Az iroda várja azon rendezvényszervező irodák, helyszínek, valamint egyetemek jelentkezését, akik szeretnék igénybe venni ezt a díjmentes szolgáltatást a következő címen: anna.simon@hcb.hu.