Jubileumi ülést tartott a BGE KVIK szakmai tanácsadó testülete

Forrás: turizmus.com

 2022. május 20. 17:16

30 éve alakult meg a felsőoktatásban elsőként a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar Turizmus-Vendéglátás Intézete mellett működő Szakmai Tanácsadó Testület.

A Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán május 19-én megtartották a 30 éve megalakult Szakmai Tanácsadó Testület jubileumi ülését.

A Szakmai Tanácsadó Testület tagjai a hazai turizmus kiemelt szereplői, akik szakmai tapasztalatukkal, tudásukkal támogatják az egyetem munkáját. Mivel a turizmus gyakorlatigényes szak, a piaci szereplőkkel való szoros együttműködés elengedhetetlen.

A jubileumi ülés

Fotó: BGE

A találkozó alkalmával három napirendi pont került megvitatásra: az Insitute of Hospitality ismét elnyert szakmai akkreditáció lehetőségei, a szakmai gyakorlatokra vonatkozó új szabályozások, valamint az elmúlt évek jelentkezési adatainak kiértékelése.

Az eseményen a Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Guller Zoltán vázolta a víziókat, amelyek célkitűzésül szolgálnak ahhoz, hogy a BGE Közép-Európa vezető üzleti egyetemévé válhasson.