Közép-Európa felé fordul a brit piac

Forrás: turizmus.com

 2021. április 24. 19:04

Április 20-án zajlott a brit ANTOR szövetség virtuális eseménye, az ANTOR meets MICE, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Budapest Convention Bureau egy-egy képviselője is részt vett.

A Covid-19 világjárvány következtében a tengerentúli és távoli desztinációk helyett több brit cég is a közép-európai desztinációk felé fordult a biztonságos rendezvényszervezési lehetőségek és a piacismeret miatt – ez a Magyarország számára pozitív tendencia volt a legfőbb tanulsága a brit ANTOR (Association of National Tourist Boards) szövetség április 20-án megtartott ANTOR meets MICE online rendezvényének.

A virtuális eseményen Magyarországot az ANTOR hazai tagja, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) részéről Horváth-Ibolya Dalma Nagy-Britanniáért felelős piacszakértő, hazánkat, mint MICE desztinációt pedig Szemán Gabriella, a Budapest Convention Bureau (BUD CB) értékesítési menedzsere képviselte.

A rendezvény nyitóeseményeként Paul Colston, a Mash Media munkatársa tartott érdekfeszítő előadást  a MICE szegmenst érintő aktualitásokról, számos érdekességet is megosztva a hallgatókkal. Az előadás utólag is megtekinthető:

Az üzleti rendezvény- és konferenciaipar szempontjából Magyarország fontos küldőpiaca Nagy-Britannia, ezért nagy hangsúlyt kapott a rendezvényen a Budapest és környéke újdonságait, hazánk fejlődő attrakcióit bemutató desztinációs prezentáció is. Ezt követően az MTÜ és a BUD CB munkatársai közös egyeztetéseket folytattak a brit MICE buyerekkel.

A rendezvényre regisztrált buyerek az eseményt megelőzően, majd azt követően is hírlevélben értesülhetnek a magyarországi konferencia- és üzleti rendezvény ágazatot érintő legfontosabb fejlesztésekről és tudnivalókról. A rendezvényt követő follow-up megkeresések mindkét szervezet kapcsolatrendszerének bővítését szolgálják, így a lehető legtöbb információ jut el Budapestről, ill. Magyarországról a MICE szegmensben dolgozó partnerekhez.

A rendezvényen Budapest és környéke újdonságairól is elhangzott egy prezentáció

Fotó: MTÜ

A Budapest Convention Bureau, illetve a Magyar Turisztikai Ügynökség további aktivitásokat is tervez a közeljövőben, ahova hazai szolgáltatók jelentkezését is várják majd. Kérdés esetén addig is keressék bizalommal Szemán Gabriellát (gabriella.szeman@hcb.hu, +36 20 289 2742) és Horváth-Ibolya Dalmát (dalma.horvath@mtu.gov.hu, +36 30 402 5324).