Magyarország aktív programlehetőségei iránt érdeklődtek a spanyolok

Forrás: turizmus.com

 2021. március 29. 11:51

Virtuálisan zajlott le az idén immár 6. alkalommal megrendezett FlyValencia vásár a Spanyol Utazási Irodák Szövetsége (CEAV) és a Visit Valéncia szervezésében március 24–26. között, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség spanyol piacszakértője is részt vett.

A regionálisan egy rendkívül fontos küldőpiacot megszólító turisztikai vásáron 50 kiállító – köztük spanyol és nemzetközi desztinációk, légitársaságok, hajózási vállalatok, turisztikai szolgáltatók – vett részt – tájékoztatta lapunkat a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelynek spanyol piacszakértője képviselte Magyarországot a FlyValencián.Szégner Zsuzsa számos megbeszélést folytatott olyan szakemberekkel, akik együttműködési lehetőséget látnak Magyarország, mint biztonságos és egyedi, színes attrakciókkal rendelkező desztináció népszerűsítésében a spanyolok számára, amint a járványhelyzet ismét lehetővé teszi a nemzetközi turizmust. A megváltozott igények a FlyValencia vásáron is tetten érhetőek voltak:

„Több megkeresés is érkezett természetjáró és aktív turisztikai terméket értékesítő irodáktól – leginkább a biciklis túrák és útvonalak érdekelték őket. A spanyol szakemberek szerint különleges az ország adottsága a tavaink körül kiépített, nagyon kis szintkülönbségű bicikliutakkal és a terepbiciklizésre tökéletesen alkalmas erdei utakkal” – foglalta össze tapasztalatait Szégner Zsuzsa.

A spanyol utaztatók figyelmét felkeltették a tavaink körül kiépített bicikliutak

Fotó: MTÜ

A piacszakértő kollégáival együtt azon dolgozik, hogy a járványügyi helyzetben is fenntartsa az érdeklődést Magyarország, mint turisztikai desztináció iránt. Nagyszerű lehetőség erre a spanyol piacon az ACAVE Travel Market Tour, egy speciális, üzleti reggelik sorozatát felvonultató hibrid roadshow, amelynek első állomása március 18-án Bilbaóban, második állomása pedig március 24-én Madridban volt. Kivételes lehetőséget jelent, hogy Szégner Zsuzsa az MTÜ képviseletében egyedüli nemzetközi desztinációként adhatott elő a résztvevőknek.

Bilbaóban Budapestről és környékéről, míg Madridban a balatoni régióról hallhatott bővebb ismertetőt a jelenlévő közel 40, és az eseményt online élőben követő csaknem 100 résztvevő. Az előadásban rendkívül nagy segítséget jelentettek a virtuális study tour videók, amelyek látványosan szemléltették az elhangzottakat. Az előadásokat követően a szakemberek a fürdőkről és a mozgássérültek Magyarországra utaztatásáról kérdeztek bővebben.A tervek szerint az MTÜ áprilisban a rendezvénysorozat sevillai és coruñai állomásain is képviselteti magát. Az aktív turizmus iránti megnövekedett érdeklődésre válaszul ezeken az eseményeken a Mátra-Bükk és a Tokaj-Nyíregyháza turisztikai térségek kerülhetnek középpontba.

A következő online vásár, amin a piacszakértő részt vesz Magyarország, mint a Covid-járvány utáni biztonságos desztináció népszerűsítése érdekében, a Vajes el Corte Inglés tour operatora, a Tourmundial április 14-16. között megrendezendő online vására lesz.

Az MTÜ közleménye szerint kérdés esetén Szégner Zsuzsához lehet fordulni a következő elérhetőségeken: Zsuzsa.Szegner@mtu.gov.hu, +36 30 445 9967.