Turizmus és gasztronómia kéz a kézben Londonban

Forrás: turizmus.com

 2021. október 18. 17:23

A vidéki turizmus és a magyar gasztronómia tarolt a Magyar Turisztikai Ügynökség október 14-i turisztikai promóciós rendezvényén Londonban.

Miután Angliában ismét engedélyezték a nemzetközi ki- és beutazások újraindítását, Magyarország tartotta az egyik első B2B üzletépítést elősegítő turisztikai rendezvényt, nem véletlenül: az Egyesült Királyság a koronavírus járvány előtt országos szinten a második legfontosabb, Budapest szempontjából pedig az első számú küldőpiacunk volt a vendégéjszakákat tekintve.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint pedig a forgalom visszaépülése dinamikusan megindult: az idei nyáron 45%-kal több brit vendég 58%-kal több éjszakát töltött el hazánkban, mint 2020 nyarán.

A 11 magyar társkiállítóval megrendezett, teltházas esti esemény középpontjában a vidéki desztinációk és az aktív kikapcsolódási lehetőségek, valamint a Magyarországon egyedülálló gasztronómiai kínálat és élmények álltak.

11 magyar társkiállító vett részt a londoni bemutatkozáson

Fotó: MTÜ

A rendkívüli érdeklődés mellett zajló eseményt dr. Kumin Ferenc, Magyarország londoni nagykövete nyitotta meg, külön is kiemelve a napokban a brit Great Taste Awards elismerésen magyar termékek által elnyert 88 díjat.

Az Egyesült Királyságból érkező vendégforgalom az NTAK adatai alapján kiemelt arányban jelenik meg a fővárosban, ezért is döntött úgy az MTÜ, hogy a vidéki Magyarországot a megszokottnál is nagyobb hangsúllyal népszerűsíti a piacon, hogy minél több brit vendég hosszabbítsa meg városlátogatását és ismerje meg a vidéki turisztikai régiók kincseit is.

A két ország közötti turistaforgalom élénkülésében kulcsszerepet játszanak a légi összeköttetések: 2021 júliusában ismét összesen 151 közvetlen járat érkezett az Egyesült Királyságból Magyarországra.

A forgalom élénkülését tovább erősíti, hogy 2021. augusztus 25-én a British Airways is újraindította Budapest-London közvetlen járatát. Sőt, Debrecen is elérhető már a szigetországból közvetlen járatokkal heti háromszor, amely szám az ünnepi időszakban tovább sűrűsödhet.

A londoni rendezvény a Turisztikai Innovációs Marketing Együttműködési Alapprogram (TIMEA) keretein belül, a GINOP-1.3.5-15-2015-00001 projekt alatt valósult meg, amelynek fő célja Magyarország turisztikai és gazdasági kínálatának népszerűsítése, és a turizmus területén működő vállalkozások piacra jutásának elősegítése.

A rendezvénysorozat következő állomásai október 29-én Peking, november 18-án pedig New York lesznek. Ez utóbbira az MTÜ szeretettel várja az amerikai piac iránt érdeklődő utazási irodák, utazásszervezők, infrastrukturális- és innovatív turisztikai szolgáltatók, turisztikai helyszínek, szállodák és szállodaláncok jelentkezését. Regisztrálni az MTÜ oldalán tudnak az itt elérhető regisztrációs adatok kitöltésével.