A Marriott felfüggeszti minden oroszországi tevékenységét

Forrás: turizmus.com

 2022. június 07. 13:16

A Marriott International úgy döntött, hogy az új amerikai és európai szankciókkal párhuzamosan felfüggeszti minden oroszországi tevékenységét.

Az amerikai szállodaóriás már korábban bezárta moszkvai vállalati irodáját, valamint "szüneteltette" az új ingatlanok megnyitását és minden jövőbeli fejlesztést és beruházást Oroszországban, az ukrajnai inváziót követő szankciók részeként. Most pedig úgy döntött, hogy felfüggeszti minden oroszországi tevékenységét:

"Az újonnan bejelentett amerikai, brit és uniós korlátozások lehetetlenné teszik a Marriott számára, hogy továbbra is üzemeltesse szállodáit és franchise-házait az orosz piacon. Ezért úgy döntöttünk, hogy felfüggesztjük a Marriott International minden oroszországi tevékenységét" – áll a cégcsoport közleményében. Hozzáteszik, a működés felfüggesztése egy olyan piacon, ahol a Marriott 25 éve jelen van, "összetett folyamat".

marriott_moszkva

A moszkvai Marriott épülete

Fotó: Marriott

Mint írják, továbbra is arra összpontosítanak, hogy gondoskodjanak oroszországi munkatársaikról, ahogy azt a háború február végi kitörése óta teszik. "Egymillió dollár belső katasztrófa-segélyalapot helyeztünk ki a munkatársak és családjaik számára, beleértve az élelmiszer-utalványokat, a közlekedési támogatást, az orvosi és jogi támogatást hogy segítsük az áttelepülést.”

A szállodavállalat jelenleg 85, Ukrajnával szomszédos országokban található házában szállásolja el az onnan érkező menekülteket. Emellett több mint 250 menekültet foglalkoztat 15 európai ország 40 szállodájában. Több mint 2,7 millió dollár segítséget nyújtottak szállodai szintű pénzügyi, adománygyűjtési és természetbeni támogatásként, beleértve az élelmiszer- és készletadományokat is a helyszínen működő segélyszervezeteknek.

Emellett a World Central Kitchen és az UNICEF számára megduplázzák a Marriott Bonvoy-pontok adományait is.