Határon átívelő összefogássá nőtte ki magát a HotelHero segítségnyújtása

Forrás: turizmus.com

 2022. március 01. 13:25

A HotelHero és az MSZÉSZ CSR szekció második országos és immár a határon is átívelő megmozdulásának eredményeként 1600 adag étel készült rászoruló családoknak február 27-én, vasárnap.

A szállodák és éttermek legutóbbi összefogásának eredményeképpen összesen 1600 rászoruló jutott egy-egy tányér meleg ételhez. Országszerte, valamint egy pozsonyi szállodai helyszínen, összesen 16 konyhában közel 50 séf és szakács vett részt az akcióban - közölte a HotelHero csapata.A pozsonyi hotellel kiegészülve a jótékonysági főzés így már nemzetközi szintre lépett. A vidéki helyszíneken a Mirbest Cégcsoport Kft. szponzorálta az alapanyagokat és a csomagolóanyagot. Az elkészült és kiadagolt ételeket vidéken és a határon túl a Magyar és a Szlovák Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatták el a azokhoz az intézményekhez és családokhoz, akiknek erre a leginkább szükségük van.

A HotelHero mostani akciójának keretében a séfek bácskai rizseshúst készítettek csemege uborkával, a pozsonyi helyszínen pedig a szlovák hagyományokhoz közelebb álló babgulyás került az OZ Vagus hajléktalanszálló lakóinak asztalára.

hotelhero

A HotelHero és az MSZÉSZ CSR szekció második országos és immár a határon is átívelő megmozdulásának eredményeként 1600 adag étel készült rászoruló családoknak

Fotó: HotelHero

A budapesti helyszíneken a korábbi alkalmakhoz hasonlóan a Heti Betevő csapata szponzorálta az alapanyagokat és a kész ételt az ő önkénteseik szállították az általuk támogatott szervezetekhez.

A HotelHero nevében Zsiros-Varga Kitti köszönetét fejezte ki a résztvevő kollégáknak: Budapesten a Courtyard by Marriott Budapest City Center, a Danubius Hotel Hélia és a Hilton Budapest séfjeinek és vezetőségének.

Vidéken pedig a Duna Wellness Hotel – Baja, Ambient Hotel & Aroma Spa – Sikonda, Corso Hotel – Pécs, Park Inn by Radisson Zalakaros Hotel & Spa – Zalakaros, Novotel Szeged, Hotel Sopron, Hotel Fiume –Békéscsaba, Novotel Székesfehérvár, Colosseum Hotel Mórahalom, Hotel Európa Fit Hévíz, Residence Hotel Balaton – Siófok, Hotel Caramell –Bükfürdő és a Hotel Jogar – Balatonföldvár munkatársainak. A pozsonyi Clarion Congress Hotel Bratislava pedig első határontúli szállodaként csatlakozott a kezdeményezéshez.

A Magyar Vöröskereszt számára is különleges lehetőség volt újra részt venni a HotelHero akciójában, hiszen a kezdeményezés révén azok a megyei szervezeteik is bekapcsolódhatnak a szociális segítségnyújtásba, ahol nincs intézményi ellátás vagy rendszeres, napi szintű szociális étkeztetés.

Alaptevékenységük részeként minden megyében tartós élelmiszercsomaggal segítik a lakosságot, de az akciónak köszönhetően az ország számos pontján meleg ételt tudtak eljuttatni a nélkülözőknek. A határon átívelő segítségnyújtásban a Szlovák Vöröskereszt is aktív szerepet vállalt, hogy még több olyan ember lakhasson jól, akiknek ez ritkán adatik meg.