HotelHero: Ismét összefogtak a szállodások jótékony célból

Forrás: turizmus.com

 2022. február 18. 11:41

Országszerte összefogtak a szállodások és közel 5 tonna ruhát gyűjtöttek össze a rászorulóknak. Az adományok a Magyar Vöröskereszt munkatársainak szakértő segítségével jutnak el azokhoz, akiknek a legnagyobb szükségük van a támogatásra.

2021 decemberében az MSZÉSZ CSR szekció és a HotelHero közös jótékonysági ruhagyűjtési akciót hirdetett. A szállodai és vendéglátóipari szakmában dolgozó kollégák, üzleti partnerek és beszállítók ismét összefogtak, hogy az adományozásra szánt ruhadarabokat a regionálisan kijelölt szállodai gyűjtőpontokon (2 budapesti és 15 vidéki) január 16-ig összegyűjtsék.

A kampány szervezői nem csak egy jó célt szolgálnak azzal, hogy használt, de jó állapotban lévő ruhákat igyekeznek eljuttatni újtulajdonosukhoz, de egyúttal a fenntarthatóság elve is érvényesül, hiszen ezek a ruhák nem a szemétben landolnak.

Idén az országos gyűjtés során közel 5 tonna őszi-téli ruha gyűlt össze, amellyel körülbelül 3000 személy melegruha ellátását lehet biztosítani a téli hónapokra. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatják el a napokban azokhoz, akiknek nagyon nagy szükségük van rájuk.

hotelhero

Az adománygyűjtés során közel 5 tonna meleg, őszi-téli ruhát sikerült összegyűjteni

Fotó: HotelHero

„Köszönet a 17 szállodának, amelyek a legnehezebb körülmények között is vállalták a gyűjtőpontok szerepét (...) és nem utolsósorban köszönet mindenkinek, aki a felhívás hatására a gardróbját felforgatta" - mondta Dudás Ildikó, a HotelHero jótékonysági projektek egyik szervezője.

“Számos nehéz helyzetben élő család, egyedülálló ember gondja télen, hogy nincs meleg ruházatuk, évszaknak megfelelő lábbelijük, pedig ezek megléte elengedhetetlen egészségük megőrzése szempontjából” – tette hozzá Waller-Fekete Judit, a Magyar Vöröskereszt szociális szakmai vezetője.

A ruhagyűjtő akciót követően a szállodások jótékonysági főzéssel folytatták az éves CSR programjukat: január 23-án Budapesten, február 27-én pedig egy országos akció keretében 12 helyszínen fognak össze a szakma képviselői, hogy egy tál meleg ételhez juttassák a rászorulókat.

hotelhero

A ruhákat a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei juttatják el a napokban azokhoz, akiknek nagyon nagy szükségük van rájuk

Fotó: HotelHero

Az esemény beszállító partnere februárban a Mirbest Cégcsoport lesz, az adományokat a Magyar Vöröskereszt regionális irodáinak munkatársai fogják a megfelelő helyekre eljuttatni.