Vezető szállodaláncok csatlakoztak az Oroszország elleni embargóhoz

Forrás: MTI

 2022. március 10. 16:05

Először az Accor függesztette fel az összes tervezett oroszországi szállodanyitást és -fejlesztést, valamint az orosz cégekkel való együttműködést, majd a Hilton és a Hyatt is hasonló intézkedéseket jelentett be.

Az Accor volt az első nemzetközi szállodavállalat, amely bejelentette, hogy felhagy terjeszkedési terveivel Oroszországban. A Novotel és az Ibis márkák francia tulajdonosa közölte, hogy felfüggesztette az összes tervezett oroszországi szállodanyitást és -fejlesztést, valamint az orosz cégekkel való együttműködést, bár továbbra is működteti több mint 50 szállodáját az országban, hogy 3500 orosz alkalmazottját támogassa.

Ezt a Hilton (egyebek között az LXR Hotels & Resorts, Waldorf Astoria, Hilton márkák) és a Hyatt bejelentése követte, a Marriott és az IHG még nem nyilatkozott.

"Döntöttünk arról, hogy felfüggesztjük fejlesztési tevékenységünket és új oroszországi beruházásainkat. A döntés azonnal hatályba lép" – áll a Hyatt üzletlánc hivatalos honlapján.

A Hilton lánc szerdán bejelentette, hogy bezárta moszkvai irodáját, és felfüggeszti az oroszországi szállodák építését. A cég közleménye szerint továbbra is figyelemmel kísérik az oroszországi helyzetet.

Novotel szálloda a Moszkvai Nemzetközi Üzleti Központ felhőkarcolói között

Fotó: ©grispb/123rf.com

Korábban az Accor vezérigazgatója, Sébastian Bazin lemondta az erre a hétre tervezett találkozóját Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Az Accor tervei között az idei évre öt új szálloda megnyitása szerepelt Oroszországban. A vállalat 50 szállodát működtet az országban, ebből 21 található Moszkvában.

Az Airbnb és a Booking.com foglalási szolgáltatók is leállították tevékenységüket Oroszországban.