A Mecsek új aromája

 2014. március 26. 16:16

Az Accent Hotel Management által üzemeltetett, a biogarden hotelek filozófiája mentén megújuló szálloda, az Ambient Hotel & AromaSpa**** Sikonda több hónapos átalakítás után nyitotta meg kapuit. A Mecsek völgyének egyedi mikroklímájára építve az illatokat helyezi a szolgáltatásai középpontjába.

Az ország első illat-tematizált szállodájában 77 szoba, lakosztály és apartman várja a pihenni vágyó vendégeket. A négy illat varázsa -menta, kamilla, mandula, levendula- felfedezhető a fürdőszobai bekészítésekben, így a tusfürdő, a szappan, a sampon és a testápoló esetében is. A dekoráció szintén ezen elgondolás mentén valósult meg: az ágysál színe, az egyes bútorok kárpitja és a fali dekoráció mind az adott illatjegyre jellemző, és a szálloda egész területén megfigyelhető.

A természeti értékekhez visszanyúló komplexumban átalakításra kerültek a közösségi terek, valamint a konferenciaterem kapacitása is bővült.

A kalciumban és magnéziumban gazdag szénsavas termálvíz elsősorban a mozgásszervi és reumatikus megbetegedések kezelésére kiváló. A szálloda 4 beltéri és 3 kültéri medencével, jacuzzi- termál- és gyermekmedencékkel, szaunavilággal, valamint számos kozmetikai szolgáltatással várja a felfrissülni vágyó vendégeket. Új, hosszabb tartózkodásra és speciális igényekre fókuszáló szolgáltatáscsomagok kerülnek bevezetésre, amelyek hozzájárulhatnak a fizikális és mentális felfrissüléshez. A gyógykezelések, valamint az egészségmegőrzést és kikapcsolódást szolgáló kezelések között is fellelhető a négy illat: mint az édes mandulafürdő, a frissítő mentás masszázs vagy a levendulás lazító masszázsok.

 

Az illatjegyek az ital- és étlapon is fellelhetőek. Különböző kamillás és mentás koktélok színesítik a kínálatot, valamint a levesek, főételek és desszertek esetében is megjelenik a négy illathoz tartozó különleges ízvilág, a Mecsekre jellemző jellegzetes gombás-vadas ételekkel ötvözve.

2014. március 26-án, az Ambient Hotel & AromaSpa****  hivatlos bemutatóján Dr. Horváth Viktória turizmusért felelős helyettes államtitkár köszöntője után majd Polics József, Komló város polgármestere is beszédet tartott. A felújított szállodát Hoffmann György, a Sikfürdő Kft. ügyvezetője mutatta be az érdeklődőknek.