Rárepül Lisszabonra a Wizz Air

Forrás: turizmus.com

 2016. január 19. 13:39

Heti kettőről heti négyre növeli lisszaboni járatai számát a nyári menetrendben, március 27-től a Wizz Air diszkont légitársaság, miután a TAP Portugal bejelentette, hogy beszünteti tevékenységét ezen az útvonalon.

Ezen felül a légitársaság bejelentette: szeptember 19-től Budapest és Bukarest között új útvonalat indít. A járat heti 4 nap repül majd.

A hónap elején a Wizz Air alacsony viteldíjú hálózata további növekedését jelentette be három új útvonal indításával: Budapestről Liverpoolba és Reykjavíkba márciustól, Budapestről Ibizára júniustól indulnak a járatok.

 

A Wizz Air utasforgalma 2015-ben 12 százalékkal nőtt, jelenleg Budapestről és Debrecenből 23 országba 58 útvonalon kínál alacsony viteldíjú utakat.

Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta:
a népszerű útvonalak általában nem maradnak sokáig üresen a piacon, Lisszabon is ilyen. A légitársaság döntéséről az előző napon szereztek tudomást.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a TAP Portugal új tulajdonosi köre új működési koncepció és stratégia mellett döntött, és a profit maximalizálása kedvéért bezár olyan útvonalakat is a budapestin kívül, mint Bukarest, Zágráb, Göteborg és Hannover. A döntés váratlanul érte a szakmát, de magát a budapesti képviseletet is - tájékoztatta szerkesztőségünket Szolnok Péter, a TAP Portugál képviseletvezetője.