Az Orbis üzemelteti az Accor közép-európai szállodáit

Forrás: turizmus.com

 2015. január 08. 14:45

Lengyelország vezető szállodacsoportja, az Orbis megállapodást kötött az Accorral, mint stratégiai részvényesével 46 közép-európai szállodájának átvételéről, a 142,3 millió eurós ügylet eredményeként az Orbis a régió 16 országában kizárólagosan képviselheti az Accor összes márkáját.

A megállapodás nyomán az Orbis irányítása alá 6 ország (Bulgária, Csehország, Lengyelország, Magyarország, Románia és Szlovákia) 46 Accor-szállodája került. Közülük 38 már üzemel, 8 szálloda pedig fejlesztés alatt áll – ezek közül 5 hotel franchise-, míg 3 hotel menedzsmentszerződés keretében fog működni. A szállodák 76 százaléka (35 egység) az egyes országok fővárosában található. A házak mindegyike Accor-márkaként üzemel: Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis és ibis budget.

„Az Accor közép-európai szállodáinak átvétele fontos mérföldkövet jelent az Orbis számára. Tekintettel a már korábban kialakított növekedési terveinkre, a tranzakció teljes mértékben illeszkedik az Orbis stratégiájához. A mostanáig elért eredményeink elismerésének tekintjük azt, hogy az Accor Európa ezen részén lévő szállodáinak üzemeltetésével bízott meg minket" – mondta Gilles Clavie, az Orbis igazgatótanácsának elnöke.

A megállapodás 2015. január 7-én jött létre az Orbis és az Accor között. Ugyanezen a napon az Orbis egy Master License szerződést kötött az Accorral, ami a cég számára jogosultságot biztosít arra, hogy 2035-ig az Accor-márkákhoz tartozó szállodákat a régió 16 országában (Bosznia és Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) üzemeltesse, amely magában foglal egy minimum 10 éves kizárólagosságot.

A tranzakcióval az Orbis szállodáinak száma meghaladja a 100-at. Az Orbis-csoport stratégiája változatlanul a további fejlődést, a régióbeli vezető pozíció megerősítését célozza. Az Orbis elsősorban menedzsment- és franchise-megállapodások keretében kíván tovább terjeszkedni, esetenként a tulajdonszerzés lehetőségét is fenntartva.