Bajban vannak az éttermi teraszok a Lövőház utcában

Forrás: turizmus.com

 2018. május 30. 15:23

Július 1-jéig kell meghosszabbítani a teraszengedélyeket a II. kerületi Lövőház utcában, de az önkormányzat feltételhez köti a kiadást.

Az engedély kiadását a társasház hozzájárulását igazoló közgyűlési határozathoz vagy hozzájárulási nyilatkozathoz kötik, így több helynek vált kétségessé a nyitás - számolt be a Hvg.hu.

A budai korzón az egyik vendéglátóegység tulajdonosa nemrég értesült, hogy a teraszengedélyhez méretarányos műszaki rajzra és a társasház hozzájárulását igazoló közgyűlési határozatra lesz szükség, majd elutasították kérelmét, mert ezek hiányoztak.

Lakók és éttermi teraszok

Fotó: turizmus.com

A HVG-nek azt nyilatkozta egy másik tulajdonos, hogy aggódnak, megkapják-e az engedélyt, mert szerinte a lakók nagyon ellenségesek velük. "Semmi jóra nem számítok akkor, ha tényleg ők dönthetnek arról, kipakolhatjuk-e az utcára a székeket és az asztalokat” - mondta.

A HVG megemlíti, hogy a helyiek a szokásosnál nagyobb zajterhelésnek vannak kitéve, a szomszédos Millenáris Park hangosított, tömegeket vonzó rendezvényei miatt.

Az önkormányzat sajtóreferense, Balaton Balázs azt mondta a HVG-nek, hogy félreértésről lehet szó. A tulajdonosok viszont az onnan kapott papírokkal tudják igazolni, mit kértek tőlük.