Bécs megugorhatja az egymilliárdos lécet

Forrás: turizmus.com

 2020. január 22. 19:43

A bécsiek várakozása szerint a város szálláshelyeinek 2019. évi forgalma átlépi a bűvös egymilliárd eurós határt.

Peter Hanke, Bécs pénzügyekért, gazdaságért, digitalizációért és nemzetközi ügyekért felelős tanácsosa már gratulált is a város turizmusiparának. A statisztikák szerint ugyanis Bécs szálláshelyei 2019. január és november között több mint 904 millió euró forgalmat értek el, 14%-kal többet, mint a megelőző évben, így az év végére várhatóan teljesítették a 2020-ra kitűzött egymilliárd eurós célt – írja a tourismuspresse.at.

Rekordot döntött a vendégéjszakák száma is: 6,8%-os növekedéssel 17,6 millióra emelkedett. Egy harmadik rekord, hogy a leggyorsabban fejlődő tengerentúli piacról, az USA-ból pedig először regisztráltak egymilliónál több vendégéjszakát.

A bécsi Staatsoper

Fotó: Pixabay

A vendégéjszakák mintegy 83%-a nemzetközi látogatókhoz fűződött. A legfontosabb küldőpiacok közül Olaszország, Spanyolország és Franciaország kétszámjegyű, Németország, Ausztria, az USA, Kína, Oroszország és Svájc egyszámjegyű növekedést produkált. A TOP 30 küldőországból 24-ben fejlődés volt tapasztalható.

Az USA-ból érkezők vendégéjszakáinak 27%-át, a kínai vendégéjszakák 14%-át, valamint a japán vendégéjszakák 18%-át ötcsillagos szállodákban regisztrálták.

A teljes anyag ITT található.

Kapcsolódó cikkek

Beethoven emlékév Bécsben

2019. december 18.