Stílusos nevet kapott a szövőgyárból kialakított wellnesshotel

Forrás: MTI

 2023. október 13. 09:31

A most átadott Bordűr Wellness Hotelt nettó 4 milliárd forintos beruházás keretében alakították ki a békésszentandrási szövőgyár kastély jellegű épületének felújításával.

A turisztikai szektor a hozzá kapcsolódó ágazatokkal együtt már a magyar nemzeti össztermék 12-13 százalékát adja egy évben, és rendkívül fontos munkaadó, hozzájárul az ország gazdaságának erősödéséhez - mondta Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter csütörtökön Békésszentandráson, a Bordűr Wellness Hotel átadó ünnepségén.

Az elmúlt évek nehézségeinek felidézése után Rogán Antal hangsúlyozta, hogy a magyar turisztikai szektor jól teljesített 2022-ben és 2023-ban, 2022-ben sokkal jobb számokat produkált, mint 2019-ben, és az adatok szerint eddig ez az év is jobb, mint 2019.

Szőnyeggyárból alakították ki a Bordűr Wellness Hotelt

Fotó: Bordűr Wellness Hotel

 

Gondos tervezésnek bizonyult, hogy 2018-ban elindították az ország vidéki szálláshelyeinek megújítását célzó programot – emelte ki.

A program keretében 85 új vidéki szálloda épül, illetve újul meg. Megújult 600 panzió is az országban, és mintegy 13 700 egyéni szállásadó jutott támogatáshoz, ami több mint 40 ezer kiadó szoba megújítását jelentette - ismertette. Az új békésszentandrási hotel is a program keretében készült el.

426 milliárd forintos beruházással épül az M44-es gyorsforgalmi út, amely a kapcsolódó útszakaszokkal együtt mintegy 175 kilométeren biztosítja a környékbeli vállalkozások piacra jutását és új vállalkozások, valamint a turisták ide érkezését – ezt Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője emelte ki az átadón. Hozzátette,a térség ikonikus épülete, a régi szőnyegmanufaktúra megújulásával születő hotel 40 munkahelyet teremt és számos környékbeli vállalkozásnak tud munkát adni. Békés megyében komoly termálvíz-állomány található, a fürdők is nagy vonzerőt jelentenek a vendégeknek, kormányzati támogatással újabb fürdők újulhatnak majd meg.

Az épületet a régi hagyományokhoz és minőséghez hűen újították fel - ismertette Barna Antal, a Körösparti Nyár Plusz Zrt. vezérigazgatója. A beruházás összege több mint nettó 4 milliárd forint, a csaknem 50 százalékos pályázati támogatás nélkül a felújítás nem jöhetett volna létre.