Budapesten találkoznak Európa vezető újszülött-gyógyászai

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 08. 16:03

A Hungexpót választotta helyszínéül az első ízben szeptember 16-20. között rendezendő Európai Neonatológus Társaságok egyesült Kongresszusa. A résztvevők száma a kongresszus 5 napja alatt várhatóan eléri az 5000 főt.

Európa négy vezető újszülött-gyógyászati, neonatológus társasága; az Európai Társaság a Gyermekgyógyászati Kutatásért (European Society for Paediatric Research (ESPR), az Európai Neonatológiai Társaság (European Society for Neonatology), az Európai Koraszülött és Gyermekgyógyászati Táraságok Egyesülete (Union of European Neonatal and Perinatal Societies és az Európai Alapítvány az Újszülött Gyerekek Ellátásáért (European Foundation for the Care of Newborn Infants, úgy döntött, egyesítik erőiket, és  közös kongresszuson vitatják meg az újszülött-gyógyászat  legújabb kutatási eredményeit és bemutatják az új trendeket.

 

A neonatológia több mint 120 vezető nemzetközi szakembere tart előadást a szakma első nagyszabású rendezvényén, amely egyszerre a tudáscsere platformja és kiváló lehetőséget nyújt a kutatásfejlesztési projektek megismerésére. A szervezők a magyar szakemberek regisztrációját is várják a http://jens2015.eu/ oldalon.

A kongresszus és kiállítás a Hungexpo G és F pavilonjában, mintegy 14.000 négyzetméteres területet foglal el, a résztvevők száma a kongresszus 5 napja alatt várhatóan eléri az 5000 főt.

A Hungexpo 4 hivatalos, nagy nemzetközi szállodalánchoz tartozó partnerénél, (3 3*-os Ibis szálloda és az 5*-os Sofitel Budapest Chain Bridge) a rendezvény várhatóan mintegy 5000 vendégéjszakát generál és további bevételeket eredményez a kapcsolódó szolgáltatások terén is.

Alig egy hónappal a nemzetközi orvoskongresszust követően újabb rangos nemzetközi találkozó színhelye lesz Magyarország legnagyobb multifunkcionális rendezvényhelyszíne. A Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) világkongresszusára 2015. október 12-15-én kerül sor. Az ITU Telecom az International Telecommunication Union része, az ENSZ szakosított távközlési intézménye. Mintegy 5000 fős, a távközlési szektor felső szintű nemzetközi képviselőiből álló közönség érkezik a Hungexpóra. A rendezvényt az ITU szervezi,  az ITU Telecom World 2015. kongresszust Magyarország Kormánya fogadja.