Dubajba érkezik a Michelin Guide

Forrás: turizmus.com

 2022. április 05. 10:08

Az Észak-Amerikában, Dél-Amerikában, Európában és az ázsiai/csendes-óceáni térségben található 35 kulináris desztináció-csoportjának legújabb tagjává választotta a MICHELIN Guide Dubajt, a világ egyik legváltozatosabb gasztronómiai úti célját.

Dubaj több ezer étteremnek ad otthont, amelyek tehetséges nemzetközi és hazai szakácsok vezetésével különböző stílusú konyhák ételeit kínálják, a fine diningtól a street foodig. A MICHELIN Guide Dubai új betekintést nyújt a város kulináris kínálatának sokszínűségébe, kreativitásába és multikulturális jellegébe, amely a hagyományos emirátusi konyhából, valamint a városban élő több mint kétszáz más nemzetiség konyhájából származik.

Dubajban 2021-ben 7,28 millió nemzetközi vendégéjszakát regisztráltak, ami 32 százalékos növekedést jelent. A MICHELIN Guide Dubai bevezetése mintegy katalizátorként szolgál majd ahhoz, hogy Dubaj az autentikus kulináris élményekre vágyó ínyencek kedvenc úti céljává váljon, ízléstől és pénztárcától függetlenül.

Dubaj több ezer éttermének kínálata a fine diningtól a street foodig terjed

Fotó: 123rf.com

A kiválasztás a MICHELIN Guide ellenőrei által figyelembe vett öt kritérium alapján történik, ezek az alapanyagok minősége, a kiemelkedő konyhaművészet (kulináris technikák), az ízek harmóniája, a séf egyediségének és egyéniségének megjelenése a konyhaművészetében, valamint az étel konzisztenciája mind az idő múlását, mind a teljes menüt tekintve .

A MICHELIN Guide Dubai teljes választéka elérhető lesz az interneten a guide.michelin.com oldalon, ahol a felhasználók hely, konyhatípus, valamint nevezetes szolgáltatások és létesítmények alapján is szűrhetnek, hogy megtalálják a preferenciáiknak megfelelő éttermeket.