Folyamatosan bővül a külföldi vendégforgalom Miskolcon

Forrás: turizmus.com

 2015. március 19. 18:23

A miskolci TDM szervezet 2014 második felében jelentős munkát végzett a külföldi vendégforgalom bővítése érdekében a legfontosabb küldőpiacokon. A forgalmi adatok azt bizonyítják, hogy ez a munka eredményes – ez derül ki a KSH március 18-án közzétett statisztikai adataiból.

A miskolci TDM várakozásainak megfelelően elsősorban a külföldi vendégforgalom bővülése jellemezte 2015 januárját. Míg a belföldi vendégéjszakák számában 4%-os volt a bővülés, s a belföldi szállásdíj bevétel 8,2%-kal nőtt a tavaly januári vendégforgalmi adatokhoz képest Miskolc kereskedelmi szálláshelyein, addig a külföldiek 14%-os vendégéjszaka szám növekedés mellett összesen 32%-kal fizettek több szállásdíjat 2014 januárjához képest.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó szállásdíj bevétele 13%-kal nőtt. A külföldi vendégforgalmi bővülés azon küldődesztinációk esetében ugrott meg, ahol a TDM szervezetnek folyamatos a marketingaktivitása. 16%-os volt a lengyel vendégéjszaka növekedés, azonban a legjelentősebb bővülés az orosz vendégéjszakák számában(57,6%-os növekedés), a cseh vendégéjszakák számában(64,6%-os növekedés), valamint a szlovák vendégéjszakák számában (77%-os növekedés) történt 2014 januárjához képest.

2015 első felében elsősorban a természetes barlangjáratai miatt Európában is egyedülálló Barlangfürdő áll a TDM marketingkommunikáció központjában. A különleges élményt és egyben gyógyulást nyújtó Barlangfürdő mellett idén strandszezonra nyit meg a miskolctapolcai strand, tovább bővítve a fürdőzési lehetőségek számát Miskolctapolcán, ahol tavaly összesen 41 ezerrel bővül a vendégéjszakák száma. A kommunikáció másik fókuszpontja a Diósgyőri Vár, amely az újjáépítés után idén kerülhet bele igazán a turisztikai véráramba színes programjaival, különleges hangulatú idegenvezetéseivel.  Mindemellett természetesen a Bükk nyújtotta szolgáltatások is kiemelten kerülnek bemutatásra 2015-ben, hiszen idén 80 éve nyilvánították a Miskolc részét képező Lillafüredet klimatikus gyógyhellyé.