Folytatódik a társadalmi párbeszéd az Olimpiáról

Forrás: turizmus.com

 2015. május 14. 12:58

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által kiadott Agenda 2020 program a korábbiakhoz képest takarékosabb, gazdaságos olimpiarendezést kíván megvalósítani.

Társadalmi párbeszéd indult be a magyarországi olimpiarendezésért, melynek részese a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, és a VOSZ is, a Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM), az Olimpiai Védnöki Testület, a Magyar Mérnöki Kamara és a Magyar Olimpiai Bizottság mellett.

A Bálna Budapestben megtartott szakmai konferencián Borkai Zsolt MOB elnök és Tarlós István főpolgármester előadásait követően panelbeszélgetés zajlott egy esetleges olimpiairendezés gazdasági hatásairól, előnyeiről, kiemelve egy olimpia által generált növekedés pozitív hatásairól a munkahelyteremtésre, az adóbevételek növekedésére, az életszínvonal növekedésére.

A panelbeszélgetésen részt vett Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnöke is. Hangsúlyozta, hogy a turizmus-vendéglátás ágazat a turisztikai szolgáltatások minőségében, az élményadásban jelentős szerepet játszhat. A szállodák és szolgáltatások bővítésénél a fenntarthatóság szempontjait is figyelembe kell venni.

Folytatódik a társadalmi párbeszéd az Olimpiáról