Ahol ikonikus étel a gofri – Hampton by Hilton szálloda debütált Budapest szívében

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 12. 18:52

Budapest belvárosában nyitott házat Magyarországon elsőként az amerikai Hilton szállodalánc albrandje, a Hampton by Hilton. Az újonnan nyitó ház 219 szobával várja a vendégeket, a cég az év további részére 60-70 százalékos foglaltságot vizionál a szállodában.

A Hampton by Hilton Budapest City Centre egy hete nyitott a belvárosban, szeptember 6-a óta fogad vendégeket, ennek ellenére már látogatásunk napján is közel a fele foglalt volt a szobáinak, legtöbben körülbelül 3 napra érkeznek – hallottuk a szálloda keddi sajtómegnyitóján.   Elsősorban amerikai, nyugat-európai, izraeli vendégei vannak a három csillag superior kategóriájú háznak, de az újrainduló ázsiai utakkal a Távol-Keletről is egyre több látogatót várnak.

hamptonbyhilton

A szobák a Hampton by Hilton hotelek általános dizájnját követik

Fotó: Hilton

A Hilton harmadik budapesti hotelje a Dessewffy utca és a Zichy Jenő utca közötti területen várja a vendégeket. Egy foghíjtelekre építette az izraeli hátterű Long Bridge Kft., egy zöldmezős beruházás keretében – ennek pontos összegét nem osztották meg a sajtó képviselőivel. Korábban három bérház állt a telken, az építési hatóság így arra kérte a beruházókat, hogy a szálloda exteriőrje is ezt a formát kövesse.

hamptonbyhilton

A szálloda helyén korábban három bérház állt, így az épület homlokzata ezt a mintát követi

Fotó: Hilton

Sajtókérdésekre a szálloda igazgatója, Siklósi Anita elárulta, hogy a szállodában a gyermekek 18 év alatt a szülők szobájában ingyen szállhatnak meg.

A szobaárak nagyjából 90 eurónál kezdődnek, azonban dinamikusak: a konkurencia árai és a kereslet határozza meg mennyit fizetünk egy nap, ez például a Forma-1, vagy a Sziget fesztivál hétvégéin többszáz euróra is felemelkedhet. Az ár tartalmazza a reggelit is, s akár a Hampton by Hilton szállodák emblematikus ételét, a gofrit is megkóstolhatjuk.

hamptonbyhilton

A Hampton by Hilton ikonikus étele a gofri

Fotó: Hilton

A szálloda fitneszteremmel és lobby bárral is rendelkezik. Az egyébként kisállatbarát szobák berendezése a márka nemrégiben megújult általános dizájnját követi, azonban a berendezésben, képekben Budapestet tükrözi vissza.

Talán a legnagyobb pozitívum, hogy a megszokott 10 óra helyett 12 óráig kell elhagyni a szobákat a távozás napján.

hilton

A szobákat budapesti képek díszítik

Fotó: turizmus.com

A hotel közösségi tereiben lehetőség van dolgozni, vagy meetingeket tartani – erre nagyszerű lehetőséget nyújt a földszinten található tárgyalóterem –, de a későbbiekben kortárs magyar műtárgyakat is szeretnének majd a lobbyban elhelyezni, így minden évszakban újabb és újabb pop-up kiállításra látogathatunk el a Hampton by Hiltonba.

hamptonbyhilton

A közösségi térben reggeliztetnek, itt található a bár is, napközben pedig akár dolgozni is lehet innen

Fotó: Hilton

A szállodaipari vállalat 123 országban és területen közel 7300 ingatlannal és több mint 1,1 millió szobával rendelkezik. A 22 különböző albrand közül az egyik legnépszerűbb a Hampton by Hilton, több mint 2900 szállodával. A régióban is több helyen megtalálható, utoljára Marosvásárhelyen nyitottak házat, de Bécsben és Varsóban is megszállhatunk Hampton by Hilton hotelekben.