Hat százalékos növekedés az USA-ban a közvetlen foglalásoknál

Forrás: tnooz.com

 2016. augusztus 21. 16:30

A TravelClick – melynek világszerte 38 ezer szálloda a partnere – nyilvánosságra hozta 2016 második negyedévének adatait arról, miként foglaltak szobákat az USA-ban az egyéni szabadidős és az üzleti utazók.

A közvetlen vagy brand.com (azaz a szálloda oldalán, online vagy mobileszközről  történő) foglalások 6 százalékkal nőttek 2016 második negyedévében, 2015 második negyedévéhez képest. Az emelkedés nagyobb mértékű, mint az a 3.3%-os növekedés, ami online utazási irodákon keresztül történt egy évvel korábban, ugyanebben az időszakban.

A TravelClick információi szerint, amennyiben az aktuális trendek folytatódnak, a harmadik negyedév végére még nagyobb mértékű növekedés várható, különösen a szállásadók honlapján közvetlenül történő foglalásoknál.

A harmadik negyedévben eddig történt foglalások esetében a megoszlás a következőképpen alakul: 33% a szállásadók/szállodák saját honlapján keresztül történt, 20.5% közvetlenül a szállodáknál, 12.2% utazási irodán/ügynökön keresztül, és 21.6% online utazási ügynökségek révén.

 

E százalékoknak a szállodások minden bizonnyal örülnek, mert azt igazolják vissza, hogy a közvetlen foglalások ösztönzésébe fektetett munka meghozza a gyümölcsét.

A Hilton például futtat egy „Stop Clicking Around” kampányt (amit úgy is fordíthatnánk, hogy ne kattintgasson tovább), és ez az egyik legnagyobb akciójuk fennállásuk óta. A kampány a közvetlen foglalást kedvezményekkel honorálja, és az a célja, hogy kiiktassa a közvetítői díjakat.

A helyzet azonban továbbra is bizonytalan. Az Expedia szerint ők nem érezték a szállodaláncok közvetlen foglalásra buzdító kampányainak negatív hatását (tehát náluk nem volt emiatt jelentős visszaesés) és az egyik vezető szállodalánc negyedéves kimutatásai is vegyes képet mutatnak.

Egyes szakemberek szerint a közvetlen foglalásokhoz való visszaérés növekedése nem egyértelmű. Mégis úgy tűnik, hogy a szállodafoglalás korábbi, hagyományos módjai kezdenek eltünedezni.