Hat településen épül kerékpárút Fejér megyében

Forrás: MTI

 2015. október 08. 14:28

A Fejér Megyei Önkormányzat sikeres pályázatának köszönhetően Mór, Csókakő, Sukoró, Nadap, Velence és Kápolnásnyék településeken mintegy 1,1 milliárd forintból épülnek kerékpárutak az év végéig.

Molnár Krisztián megyei elnök tájékoztatása szerint a projekteket a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) maradványkeretének terhére valósítják meg. A hat érintett település Mór, Csókakő, Sukoró, Nadap, Velence és Kápolnásnyék. Mivel az előző uniós pénzügyi ciklus forrásaiból végzik a fejlesztéseket, a munkálatokat december végéig befejezik.

A több mint 11 kilométernyi kerékpárút-fejlesztés két részből áll. Az egyik a megye északi részén Csókakőt köti össze Mórral. Utóbbi település további 65 millió forintot biztosít arra, hogy a kerékpárút mellett a mezőgazdasági forgalmat is biztonságosan le lehessen bonyolítani a borvidéken.

A másik projekt a Velencei-tó déli partján 2013–14-ben megvalósult kerékpárúttól, vagyis a velencei hajóállomástól Kápolnásnyékre, illetve Sukorón át Nadapra vezet. A Sukoróról Nadapra vezető út nyomvonala érinti az ingókövek egyikét, a Gyapjaszsákot, és nagyrészt Natura 2000-es természetvédelmi területen halad majd.