Jól teljesít dél-alföld első medical wellness szállodája

Forrás: turizmus.com

 2015. május 16. 14:56

Március elején nyitotta meg kapuit Mórahalom első medical wellness szállodája az Elixír Hotel. Az Európai Uniós forrás felhasználásával megvalósult projekt hamarosan zárul. A szálloda eddigi mutatószámai szerint kedvelt lesz a kisváros legújabb kereskedelmi szálláshelye.

A nyitás óta szépen teljesít az egészségügyi szolgáltatásokra fókuszáló szálloda, hiszen közel három hónap alatt több mint 2 ezer vendégéjszaka realizálódott. A nyári szezon pedig még csak most indul és egyre nagyobb az érdeklődés a 29 szobás, 64 férőhelyes hotel csomagajánlatai iránt.

 

A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő közvetlen szomszédságában lévő 3 csillagos Elixír az egészségturisztikai szolgáltatásokra fókuszál, félúton a gyógy- és a wellness szállodák között. A gyógyszolgáltatások alternatív gyógymódokkal történő kiegészítésével a betegigényekhez igazodó vendég-, és betegellátás bővítését igyekeznek elérni. A szállodában két orvosi rendelő, hét kezelő helyiség, egy gyógytorna terem, egy relax szoba és egy terápiás medence kapott helyet.

A projektzáró mozzanataként beszerezték a gyógyászati részleg még hiányzó eszközeit is, ezzel megkezdődött az egészségügyi szolgáltatások értékesítése.
A szálloda egészségügyi részlege ötvözi a modern orvostudományt és a wellness-szolgáltatásokat. A medical wellness részlegen a szálloda vendégei kipróbálhatják a kényeztető masszázs és kozmetikai kelezéseket vagy a csoportos vízi tornát is. A reumatológus, kineziológus és természetgyógyász rendelés mellett a Dévény-módszert is alkalmazni fogják, amely a kisgyermekek számára is megfelelő kezelési programot nyújt.

 

Gyógyvíz, hagyományos és alternatív gyógymódok, kényeztető masszázsok, wellness és beauty kezelések garantálják a teljes testi-lelki felöltődést. A szálloda - versenyképes áron, magas minőségi szolgáltatások mellett – olyan egészségügyi terápiás programokat kínál, amelyek a terápiák időtartama miatt 4-5 napos vagy azt meghaladó tartózkodási időt feltételeznek.

A projekt összköltsége 709 millió 700 ezer forint, az összegnek 70 százaléka uniós támogatás. A Móra-Art Kulturális Kft. 496 millió 790 ezer forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv, Dél-Alföldi Operatív Program keretén belül.