Kelet-Európa valamennyi országában nőttek az Orbis bevételei

Forrás: turizmus.com

 2016. május 02. 16:49

2016 első negyedévében is komoly üzemeltetési és pénzügyi eredményt ért el az Orbis, árbevétele 56.8 millió euróig emelkedett, ami 7.9%-os növekedés az előző év időszakához képest.

A Csoport EBITDAR 11.8 millió eurót ért el, míg az üzemeltetési bevétel (EBITDA) 6.1 millió eurót tett ki, ami 1.9 millió eurós szignifikáns növekedést jelent az első negyedévben. A 2016 első negyedévben az Orbis Csoport rendkívül kedvező üzemeltetési eredménye megmutatkozik a RevPAR 8.1%-os növekedésében, elérve a 26.2 eurót. Ez az eredmény főleg az átlagos szobaár (ARR) növekedésének köszönhető, mely 47 Euró volt (4.1%-os növekedéssel2016 első negyedévében). A kihasználtsági ráta 55.8%-ot mutatott, mely 2.1 százalékponttal növekedett a tavalyi eredményekhez képest. Az üzemeltetési eredmények növekedése minden kelet-európai országban megfigyelhető volt, ahol az Orbis szállodákat üzemeltet.

2016 első negyedévében az Orbis Csoport aktívan fejlesztette a hálózatát. A vállalat 5 új management szerződést írt alá új szállodákra (összesen 705 új szállodai szoba), emellett 2016-ban 7 új szálloda (összesen 702 szállodai szoba) csatlakozik a csoporthoz már aláírt franchise szerződések keretében. A franchise és management szerződéseken keresztüli terjeszkedés mellett az Orbis saját fejlesztési terveit is folytatja, mint például a Mercure KrakówOld Town (200 szállodai szoba) és az ibis Gdansk (120 szállodai szoba), melyek 2016 második felében nyitnak meg.

A csoport lezárta a korábban bérleti szerződés keretében üzemeltetett két szállodájának, a Mercure Budapest City Centernek és az ibis Budapest Heroes Square-nek a megvásárlását, a lépés lehetőséget teremt arra, hogy a bérleti költségeket csökkentsék és hatékonyabban üzemeltessék a szállodákat.