Két magyar szálloda kapott alvásbarát díjat

Forrás: turizmus.com

 2023. március 23. 14:16

Az idei Alvás Világnapján két hazai szálloda kapott Sleepfriendly (alvásbarát) kiválósági díjat.

Idén március 17-én került sor az Alvás Világnapja eseményeire több mint 70 országban. Magyarországon a World Sleep Society partnere, a Magyar Alvás Szövetség szervezésében tartottak nemzetközi tudományos tanácskozást a Magyar Tudományos Akadémián.

A rendezvényen átadták a Sleepfriendly Excellence Award / Sleepfriendly Hotel elismeréseket is a legjobb magyarországi alvásbarát vállalatoknak, szállodáknak, illetve termékek gyártóinak. A kitüntetés az egészséges életmód, a  hazai alváskultúra javításáért végzett példamutató munkát értékelte. Magyarországról a Botaniq Turai Kastélyszálló és a kisvárdai Várda Sport Hotel kapott Alvásbarát Kiválósági Díjat, továbbá a koppenhágai Hotel Admiralt díjazták.

A Magyar Alvás Szövetség tanácskozása a Magyar Tudományos Akadémián

Fotó: Magyar Alvás Szövetség

A Sleepfriendly/Alvásbarát Hotel az alváskultúra területén kiemelkedő szempontoknak megfelelő szálláshelyek minősítése, célja az alvási lehetőségeket kínáló szállásadók figyelmének a felhívása a kulturált és szakszerűen kialakított hálóhelyek, hálószobák kialakítására. A minősítést alvásorvosok,  egészségügyi és életmód  szakemberek, és a szállodaiparban nagy tapasztalatokkal rendelkező szakemberek végzik, szigorú minősítési szempontok szerint – írta közleményében a Magyar Alvás Szövetség.

Az elismeréseket a Sleepfriendly Program, a Magyar Alvás Szövetség és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetői adták át.

A korábbi években Sleepfriendly Hotel elismerésben részesültek, többek között: Four Seasons Hotels and Resorts Budapest, Hotel & Spa La Saint Alexis Réunion, Orange Mandarin Hotel Bangkok, Accor Ibis Hotel Budapest, Prestige Hotel Budapest, Hotel Bellevue Mali Losijn Horvátország, Mamison Hotels & Residences Izabella Budapest, Kolping Hotel Spa & Family Resorts Alsópáhok, Hotel Moments Budapest, Four Points By Sheraton Hotel Kecskemét, Aria Hotel Budapest, Hilton Budapest, Mala Gerden Siófok, Donautica Étterem & Hotel, Ritz Carlton Dallas, Páirizsi  Udvar Hotel Budapest, Oxigén Hotel Noszvaj.

(Nyitókép: 123rf.com)