Kétszer három Michelin-csillag Szöulban

Forrás: Vendéglátás

 2016. november 07. 13:20

Most először jelent meg a Michelin Guide önálló városkalauza a dél-koreai fővárosról. A kiadványba két háromcsillagos, három kétcsillagos és 19 egycsillagos étterem került be - írja a www.vendeglatasmagazin.hu

A francia kiadó szerint a kötetben jól látható a város kulináris kínálatának sokszínűsége, valamint a dinamikusan fejlődő gasztronómia. „Az első válogatás gazdagsága is mutatja, hogy Szöul a világ gasztronómiájának Mekkájává fejlődött” – mutatott rá Michael Ellis, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója. „A minőség, a kínálatban rejlő lehetőségek, csakúgy, mint az eklektikus konyha ámulatba ejtette az inspektorokat, akik kivételes éttermeket fedeztek fel Szöulban. A három Michelin-csillaggal díjazott Gaon tradicionális koreai konyhát kínál, eleganciája és kreativitása győzte meg az ítészeket. A szezonális alapanyagokat használó aprólékos gonddal elkészített fogások a klasszikus koreai konyhát testesítik meg.

Szintén három csillagot nyerte a Hotel Shilla 23. emeletén működő La Yeon, amely idén nyáron a Világ Legjobb Éttermeinek listáján a 38. helyet érte el. A Kim Sung konyhafőnök vezetésével működő étteremben a kifinomult fogások a séf kortárs megközelítésének segítségével olyan szintre emelkednek, amiért megéri ide utazni” – magyarázza Michael Ellis.

Három étterem két csillaggal debütált a kiadványban: a lenyűgöző panorámát is kínáló Gotganban az ízesítésre helyenként harminc évig érlelt szójaszószt vagy szójabab-pasztát használnak. A Kwon Sook Soo – amelynek neve koreaiul profi séfet jelent – szokatlan szezonális alapanyagokat vegyít a legismertebb hozzávalókkal az újszerű ízvilág érdekében. A világszerte összesen 16 Michelin-csillaggal rendelkező Pierre Gagnaire nevét viselő szöuli étterem a helyi alapanyagokra építő francia konyhát kínál.

A teljes lista elérhető a www.guide.michelin.co.kr oldalon.

Fenti képünkön a Michelin Guide nemzetközi igazgatója, Michael Ellis (középen), balról Lee Byeong a Gaon séfje, jobbról Kim Sung-il, a La Yeon vezetője.