Közgyűlést tartott a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 15. 14:39

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége szeptember 13–14-én tartotta II. félévi közgyűlését Zalacsányban, ahol bemutatkoztak az új tagok, partnerek, valamint sor került a 2017. évi marketing kommunikáció megvitatására is – tartalmazza a szövetség közleménye.

A közgyűlésen – melynek a Batthyány Kastélyszálló adott otthont – elhangzott, hogy 2016 a változás éve volt a szövetség életében, kibővítették a tagsági kört, mely szerint nem csak kastélyszállodák lehetnek tagok, hanem olyan történelmi épületek is, amelyekben, egyéb szolgáltatásokat végeznek (pl. rendezvényhelyszín, szépségközpont, egészségközpont, múzeum, stb.) a hangsúly a minőségi szolgáltatásokon és bizonyítható történelmi háttéren van.

A tagsági kör bővítésének megfelelően a szervezet új neve Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége Egyesület lett, de stratégiai és marketing okokból kifolyólag a rövidített elnevezés maradt a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége.

A szervezet honlapja megújult és foglalási rendszerrel is kibővült, így a www.kastelyszallodak.hu nemcsak új arculattal fogadja a látogatókat, hanem a vendég azonnali foglalást is tud intézni a választott tag kastélyba.

Az idei évben is lehetett szavazni a HHE Award keretén belül a tag kastélyokra 10 kategóriában, melynek a díjkiosztó ünnepsége a Historic Hotels of Europe közgyűlés alkalmával október 23-án lesz Görögországban. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapott a szövetség elnöksége a szavazóktól a közösségi médián keresztül, ezért ezúton is köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki melléjük állt és leadta szavazatát.

A rendezvény egyben tisztújító közgyűlés is volt, a szavazás eredményeként az elnök Gulyás Eszter (Szidónia Kastélyszálló), az alelnök Horváth Csilla (Apponyi Kiskastély natur minihotel), a tiszteletbeli elnök Bartha Sándor lett.

A tagság 2016-ban tovább bővült, az új csatlakozók: Forgách Kastély ,Mándok; Széll Kálmán Kastélyszálló,Rátót; Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, Gyula;  Luby Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje, Nagyar; Szent András Kastély, Bölcske.

A jövő évre tervezett marketing kommunikációban továbbra is megjelennek az utóbbi években használt elemek, úgymint, Kastélyszálloda Fórum 2017, melyhez a helyszínt az alsópetényi Prónay-kastély biztosítja május 11-én.

A Kastélyok Nyitott Hétvégéjére 2017. május 12–14-én kerül sor, melynek keretén belül a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének tagjai különleges akciókkal készülnek. A 2017-es év egyébként jelentős év lesz a szövetség életében, ugyanis ekkor ünnepli működésének 10. évfordulóját.

Luby Kastélymúzeum és Antik Rózsák Kertje, Nagyar