Megújult a Csongrádi Gyógy- és Strandfürdő

Forrás: turizmus.com

 2015. december 10. 14:27

December 9-én tartották a DAOP-2.1.1/J-12-2012-0070 azonosítószámú, a „Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése" című projekt ünnepélyes zárórendezvényét. A megújult fürdő december 12-től várja a gyógyulni és pihenni vágyókat.

A megújult fürdőt Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára és dr. Juhász Tünde, Csongrád megye kormánymegbízottja adta át. A beruházás keretében új medencéket és felújított gyógyászati részleget kapott az 50-es évek végén épült komplexum. A helyi gyógyvízre alapozott projekt uniós és kormányzati támogatásból valósult meg, hogy a csongrádiak és az idelátogatók XXI. századi körülmények között gyógyulhassanak, pihenhessenek.


A mintegy egymilliárd forintos beruházással megújultak az épületek, új gyógyászati és 420 négyzetméteres élménymedence épült, fedett lett a tanmedence. Minden funkció elérhető mostantól a mozgáskorlátozottak számára is, új, tágasabb öltözők, wellnessrészleg, gyógyászati kezelőhelyiségek, játszóház készült az elmúlt hónapokban. A fejlesztés része volt a kültéri élményelemek kialakítása, új anakonda csúszda várja majd a gyerekeket, továbbá játszótér és napozóterasz. A megújulás mellett a fürdő megőrizte jellegzetes elemeit, a régi nyári bejáratot, illetve a gólyás csempemozaikot.


A „Csongrád Városi Gyógy- és Strandfürdő fejlesztése" című, DAOP-2.1.1/J-12-2012-0070 azonosítószámú projekt megvalósítója a Csongrádi Közmű Szolgáltató Kft. A projekt keretében a támogatási intenzitás 50 százalék, amelyből az önrészt a város biztosította kormányzati segítséggel.


Az új fürdő 2015. december 12-től várja a gyógyulni és pihenni vágyókat, a projektről további információkat a www.csongrad.hu oldalon találhatnak az érdeklődők. (x)