Jubileumi kiadványt jelentetett meg a Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Forrás: turizmus.com

 2022. november 15. 13:42

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest szeptemberben ünnepelte fennállásának 30. évfordulóját és ennek tiszteletére jelentette meg a Mesélő Lakosztályok című kiadványt, melyben 5 kortárs író egy-egy novellája jelent meg, melyet a hotel lakosztályai inspiráltak.

A szálloda tulajdonosainak első perctől fontos volt, hogy olyan házat nyissanak Budapest szívében, amelyben harmónia uralkodik. A budapesti Kempinski 1992-es nyitása óta szenvedélyesen gyűjti a magyar műalkotásokat, amelyek a szálloda közös tereit, szobáit, lakosztályait díszitik és a Corvinus Műgyűjtemény ma már közel 1500 darabból áll. A földszinti kortárs galériában évente 2-3 időszaki kiállítás nyílik, ahol szintén magyar művészek alkotásaival találkozhatnak a látogatók.A magyar kortárs irodalom a 30. évfordulóhoz kötődve jelent meg idén a szálloda életében. Ennek keretében színvonalas angol-magyar nyelvű kiadványban mutatják be a nemrégiben megújult lakosztályokat az ezekben található műalkotásokon és az erre az alkalomra készült friss írásokon keresztül.

A szálloda meghívott öt ismert kortárs írót (Bartók Imrét, Halász Ritát, Mécs Annát, Terék Annát és Totth Benedeket) és megkérte őket, hogy töltsenek el egy éjszakát valamelyik Corvinus Art Collection Lakosztályban, s az ott található műalkotások által inspirálva írjanak egy-egy novellát.

A Corvinus Art Collection Lakosztályok falát kortárs alkotások díszítik

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

Az elkészült írások a Mesélő Lakosztályok c. kiadványban olvashatóak, amely nem ahagyományos módon, hanem a vendégek képzeletének bevonásával, a történetmesélés eszközévelélve mutatja be a szálloda legnagyobb és legszebb lakosztályait.

“A művészet célja és esszenciája is mindig ez volt: kiemelni a hétköznapiból és bevonni a nézőtabba a világba, amelyet a művész felmutat. Átlépni egy elképzelt valóságba, amely a mipercepciónkat is megváltoztathatja. Az öt Corvinus Art Collection Lakosztály is ezt az üzenetetközvetíti. Ezt az élményt, ezt az utazást kínálják e kötet novellái, amelyek a kortárs magyarirodalom legjobb szerzőinek tollából születtek.” – Kosinsky Richárd, művészettörténész, a kiadvány szerkesztője.