Mitől szép egy étterem – egy óhatatlanul szubjektív lista

Forrás: turizmus.com

 2018. január 24. 11:19

A világ legszebb éttermeinek 2018-as listáját tette közzé a Condé Nast Traveller.

Ezek szerint vezet a Leo Oyster Bar (San Francisco), őket követi az El Portalon Ibizáról, a Liza Bejrútból, a Wanda Café (Madrid), az Ulu Cliff House Bali szigetéről, a Vespertine Los Angelesből és a szintén ottani Otium, Majd következik a Shugaa Café (Bangkok), utána pedig a Raw étterem, Tajvanról nyerte el ezt a címet. Ezután a texasi Capri áll a listán, majd a Lily of the Valley Café Párizsból.

 

A sockholmi Bar Central

Fotó: turizmus.com

Érdekesség – legalábbis a hírt közzé adó alltomresor.se számára, és mint kiderül, nekünk, magyaroknak is - hogy rajta van a listán két stockholmi étterem is, a Bar Central és a Woodstockholm. A skandinávok egyébként is vezetnek a designban, a belső építészetben és az enteriőr tervezésben. Igaz, utánuk egy bangkoki, egy Miamiból való és egy Mexico Cityben található vendéglő szerepel a Condé Nast Traveller listáján – írja Theodor Bürki, a lap munkatársa.

A Bar Central érdekessége a lap szerint, hogy itt magyar (!) német és osztrák ételeket szolgálnak fel, a Central szó tehát Közép-Európára utalhat. Nem hiányzik a klasszikus sörkínálat és a panírozott, fűszeres fogások sem. A másik étterem, amely a listán szerepel, a Woodstockholm, amelynek neve egyfajta szójáték, és inkább laza, cool hely, amely izgalmas ízeket és találkozókat ígér vendégeinek.