Megújult öt saroklakosztály a budapesti Kempinskiben

Forrás: turizmus.com

 2023. március 20. 15:13

Nemrégiben fejeződött be öt körpanorámás saroklakosztály teljes felújítása a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben, amelyhez a terveket a magyar Biva Atelier készítette. Így összesen már 15 Executive Suite áll a vendégek rendelkezésére – közölte lapunkkal a szálloda.

Az új lakosztályokba a nappali hatalmas ablakain keresztül rengeteg természetes fény áramlik be, a hotelen belüli különleges elhelyezkedésüknek köszönhetően két utcára is kilátást nyújtanak, a Deák Ferenc és a Bécsi utcára. A lakosztályt egy tágas nappali, egy hálószoba és két fürdőszoba alkotja. A nappaliban található elegáns konyakbőr borítású kanapé ággyá is kihúzható. Ha a vendég a lakosztállyal szomszédos szobát is lefoglalja, egy – a vendégfolyosó többi részétől elszeparált, lezárható előtérrel kibővített –, két hálószobás családi lakosztályt kap.

kempinski

Az új lakosztályok egyike

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

A szálloda közleményes szerint Lőrincz Szilvia és Zsilinszky Bea tervezők modern, visszafogott, uniszex enteriőrt szerettek volna létrehozni, amely megfelel mind az üzleti vendégek, mind az igényes szabadidős utazók elvárásainak. A pasztell színeket azért választották, hogy a lakosztályok különféle nemű, korosztályú és nemzetiségű vendégek ízlését is kielégítsék.A dolgozó- és pihenőrészek elkülönülnek, így a nappaliban akár kisebb üzleti találkozók is tarthatók.A különböző anyagokat párosító dizájnban az ikonikus Giorgetti fotel remekül ellenpontozza az egyedi tervezésű bútorok hangulatát és látszólag ellentétes stílusokat hoz harmóniába, hiszen a fotel egyaránt utal XVI. Lajos korára és a háború utáni amerikai ipari formatervezési trendekre. “Olyan bútorokat képzeltünk el, amelyeket soha nem fogunk megunni. Olyan darabokat, amelyek kiállják az idő próbáját” – mondták el a tervezők.

kempinski

A nappaliban található kanapé ággyá is kihúzható

Fotó: Kempinski Hotel Corvinus Budapest

A technikai megoldások is a kényelmet szolgálják: a hálószobában a függönyök elektronikusan ki- és behúzhatóak, a fürdőszobában a tükörbe épített világítás és párátlanítás növeli a komfortérzetet, a fények állítható erősségűek.

A lakosztályokat Sági Gyula, Berlinben élő fiatal magyar művész, a geometrikus és organikus absztrakció szintézisét jelképező alkotásai díszítik.