Somló hegyi szálláshelyek saját borospincével

Forrás: turizmus.com

 2015. november 10. 15:07

A Somló hegyen 5 Ház Borbirtok néven született újjá az egykori Bálint Pincészet. A régi présházakból kialakított, egyedi szálláshelyeket néhány hónapja nyitották meg a nagyközönség előtt.

A Somló északi részén, közvetlenül a vár alatt található házak különleges szálláslehetőséget kínálnak a borkedvelő, a város zaját szívesen hátrahagyó vendégek számára. A szőlősorok közepén elhelyezkedő, kívül-belül teljesen felújított épületek mérete és kapacitása különböző.

 

A kétfős, belső galériás, nászutas présház mellett két négyszemélyes és egy hatszemélyes házat lehet kibérelni, a birtok központi épültének felső szintjén további két szoba áll a vendégek rendelkezésére. Az elegáns berendezésű apartmanok saját főzősarokkal, modern fürdőszobával rendelkeznek, igazi különlegességük viszont az alsó apartmanokhoz tartozó privát, berendezett pincerész.

 

A központi épületben lévő 20 férőhelyes látványkonyha a reggeliztetés, a gasztronómiai események és a borkóstolók helyszíne, közösségi térként is működik. A tulajdonosok a közeljövőben tematikus hétvégék elindítását tervezik a remek panorámával rendelkező szálláshelyen.