Sunday brunch a Kunsthistorisches Museumban

Forrás: turizmus.com

 2015. március 10. 14:57

Sokáig szentségtörésnek számított, ha egyáltalán fogadást adtak egy múzeum falai és világhírű festményei között. Ma viszont egészen más a helyzet: a bécsi Kunsthistorisches Museum bevezette a sunday brunch-ot, csütörtökönként pedig az ínyenc vacsorákat.

Ezzel a KHM – ahogy rövidítve becézik a magyarok által is gyakran látogatott hatalmas épületegyüttest – nem számít egyedülinek. A Liechtenstein Garden Palace, amely szintén zsúfolásig tele van műkincsekkel, barokk vacsorákat kínál egyes napokon. A művészetnek és a finom ételeknek egyaránt templomai lehetnek a múzeumok – fogalmaz az osztrák főváros turisztikai ajánló magazinja, az Enjoy Vienna.

 

Ugyanakkor a szállodák igyekeznek művészi élményt nyújtani vendégeiknek, és nem csak a gyakran hotelek lobbijaiban rendezett kiállítások formájában. A bécsi Sofitel 17 emeletének csodálatos panorámájú fine dining éttermében a plafont a híres svájci művész, Pipilotti Rist festette be foszforeszkáló festékkel, valamint felhőket imitáló szürreális figurákkal, kombinálva ezzel a kiváló ételeket a művészi hatással.

A Belvedere alsó és felső épületében egyaránt étterem fogadja a látogatókat a képek mellett: a B-Lounge és a Manegiere kedvelt helye a bécsi főváros gourmandjainak.

A MuseumsQuartier negyedben már mintha előbb elkezdődött volna ez a trend: megfizethetőbb és drágább falatozók egyaránt várják a múzeumi sétákban megéhezett, megszomjazott turistákat.