Személyi változások a Magyar TDM Szövetségben

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2015. május 27. 19:58

Május 27-én, Hévízen tartoptta közgyűlését a Magyar TDM Szövetség. A közgyűlésen új felügyelő bizottságot is választottak.

Amint arról beszámoltunk, januárban választott új elnökséget a Magyar TDM Szövetség. A szervezet felügyelő bizottsága időközben lemondott, hogy lehetőséget biztosítson új FB megválasztására. A hévízi közgyűlésen a küldöttek megválasztották az új felügyelő bizottságot, ennek értelmében elnök: Pálffy Tamás (Büki TDM menedzsere), tagok: Somossy Eszter (Velencei-tavi térségi TDM ügyvezetője) és Horkay Nándor (Nemzetstratégiai Kutató Intézet igazgatója).

Változás következik be a szövetség munkaszervezetében is. Júniusban távozik Novák Kitti a Magyar TDM Szövetség titkára, aki 2011 októbere óta töltötte be ezt a posztot, s aki most új szakmai kihívások elé néz. Novák kitti elérhetősége: knovak87@gmail.com, és 06 20 5137417. Munkakörét Horváth Viktória veszi át, aki korábban Orfű TDM menedzsere volt. Horváth Viktória elérhetősége (június 15-től): info@tdmszovetseg.eu és 06 70 9495177.


Felvételünkön a hévízi TDM közgyűlés elnöksége. Középen, fehér ingben áll Semsei Sándor. Jobbján Horváth Viktória, majd Novák Kitti.


A közgyűlés első napján a tagok egyhangúan elfogadták az elnökség szakmai beszámolóját (Semsei Sándor elnök előterjesztésében), valamint a felügyelő bizottság pénzügyi beszámolóját (Horkay Nándor FB tag előterjesztésében).

Semsei Sándor beszámolójában többek között hangsúlyozta, hogy az elmúlt hónapok intenzív tárgyalássorozatának köszönhetően a TDM Szövetség a magyar turizmus iránti elkötelezettség alapján konstruktív együttműködési megállapodásokra jutott az NGM turisztikai helyettes államtitkárságával, a Magyar Turizmus Zrt-vel, valamint több szakmai társszervezettel, elsőként a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével, valamint a Magyar Fürdőszövetséggel. Semsei Sándor felhívta a figyelmet, hogy következő fontos feladatként az önkormányzatokat ellenlábasból ott is szövetségessé kell tenni, ahol ez még nem sikerült.

Az elnök kritikát is megfogalmazott, s felhívta a figyelmet, el kell érniük a taglétszám növelését, valamint a szervezet szakmai súlyának erősítését.

A közgyűlés után, május 28-29-én szakmai konferenciával folytatják a munkát a TDM küldöttek.