Szénsavas Szikra, mint újabb magyar világújdonság

 2014. augusztus 03. 19:15

Nem mindenki tudja, hogy a szódavíz hungaricum – a jövőben meg duplán az lesz, mert a buborékok ezúttal egy világhírű magyar szeszgyár többféle ízű produktumát pezsdítik...

Jedlik Ányos feltaláló, bencés szerzetes felfigyelt rá, hogy a távolról szállított természetes balatonfüredi ásványvizet nem tudják olyan jól lezárva szállítani, hogy ne menne el belőle az értékes buborék. Jedlik ezt az ásványvizet szerette volna helyettesíteni friss, mesterséges,  a szállítást is bíró, szénsavas vízzel és sikerült is neki.

A Szénsavas Szikra egy újabb magyar világújdonság, amely hosszas tesztelési folyamat és biztonsági vizsgálatok eredményeként született meg. Az ital alapját képező ásványvíz magyar, a Jedlik kútból származik. A vodka háromszor desztillált és tízszer szűrik le aktív nyírfaszénen. A másik újdonság, a szénsavas likőr birs, bodzavirág kivonat és vadmálna-citromfű ízesítéssel kapható.

Az italszakértők szerint a szódásüveg formájú palackba töltött italok shot formában, hűtve fogyasztandók. Az ízek akkor érvényesülnek igazán, amíg a pohárba kitöltött ital még habos, és nem ment ki belőle a szénsav.