Szépül a Normafa, itt vannak az első fejlesztések

Forrás: turizmus.com

 2015. november 16. 16:13

Bemutatták a Normafa rehabilitációjának első ütemében elkészült fejlesztéseket: eredeti állapotában állították helyre a hegygerincen végigfutó ösvényt, megújították az Anna-réti játszóteret, új utcabútorokat helyeztek el, és találkozási pontokat alakítottak ki.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere az Anna-réti játszótér előtt tartott hétfői sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a Normafa különleges hely, amely Budapest közigazgatási határain belül található, mégis természetvédelmi terület. Ez a főváros második leglátogatottabb közparkja, ahová egy szép, napsütötte hétvégi napon akár 10-15 ezren is ellátogatnak, és ez gondot is jelent, mert a környékre évek óta jellemző a túlhasználat. A program célja nem csupán a hegygerinc, hanem az egész János-hegy rendbetétele, nagyon fontos, hogy elérjék, a kilátogatók ne csak a gerincet, hanem az egész hegyet birtokba vegyék.

A kerület vezetője kitért arra is, hogy tart a fogaskerekű vasút felújításának és meghosszabbításának tervezése. Az önkormányzat célja, hogy minél többen jöjjenek föl a Normafára közösségi közlekedéssel vagy akár gyalog, de ne autóval.

Az Anna-réti játszótér

Az Anna-réti játszótér

Fotó: hegyvidek.hu

 

Az Anna-réti játszótéren integrált játszóteret hoztak létre, ahol mozgássérült gyerekek is játszhatnak. A szülők javaslatait is figyelembe véve tizennyolc új játszóeszköz került a játszótérre, amely ütéscsillapító burkolatot is kapott. Harminc háttámlás, tíz támla nélküli padot, öt új találkozási pontot alakítottak ki.

A hegygerincen végigfutó, két és fél kilométer hosszú ösvény felújítása, a játszótér áthelyezése, az új játszóeszközök, utcabútorok, illemhelyek, táblák elhelyezése és a kerékpáros-sífutó út előkészítése 315 millió forintba került.