Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta nyerte a „Miskolc torta 2016" díjat

Forrás: turizmus.com

 2016. február 01. 13:15

Örülhetnek a Miskolctapolcára érkező vendégek, hiszen idén nem kell messzire menniük, hogy megkóstolják azt a tortát, amely 2016-ban viselheti a Miskolc torta címet – a Miskolctapolca szívében található Balajti Cukrászda készítette ugyanis a díjnyertes édességet.

A versenyben nevezett tortákat idén is neves mestercukrászokból álló zsűri bírálta el. A zsűri elnöke Garbóczi Ferenc mestercukrász volt, mellette Mátyás Rudolf Oscar díjas világbajnok mesterszakács és Lazányi János, a Palotaszálló mestercukrásza vett részt az értékelésben. A zsűrizés során a torta külleme, állaga és ízvilága volt a meghatározó, a zsűritagok nem tudhatták, melyik tortának mely cukrászat volt a készítője, az csak a pontozás lezárulta után derülhetett ki a számukra.

 

A rendezvény lebonyolításában szakmai iránymutatást és közreműködést vállalt a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Miskolc és Környéke Régió Elnöke, Járcsics Emil, illetve munkatársai is.

A korábbi évek hagyományait követve idén is olyan tortával neveztek a cukrászatok, amelyek kötődnek Miskolchoz. A 2014-es Miskolc torta Ezeríző diótorta volt, amely Diósgyőrhöz volt köthető, a 2015. évi Borvarázs torta az avasi borkultúrához volt kapcsolható, idén pedig a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta a miskolci kocsonyához is  köthető.

 

A verseny iránt óriási volt érdeklődés a nagyközönség részéről, már az elmúlt hetekben, jóval a cukrászatok nevezéseit megelőzően is több előfoglalás érkezett a 2016. évi nyertes tortára. Az eredményhirdetés alkalmával megtelt a miskolci Városháza aulája érdeklődőkkel, ahol Nagy Júlia, a miskolci turisztikai szervezet vezetőjének köszöntője után Garbóczi Ferenc, a zsűri elnöke mutatta be a versenyben részt vevő tortákat, majd Kiss János, Miskolc MJV alpolgármestere gratulált a nyertesnek, s szintén ő adta át az első szelet tortákat a nagyközösnégnek.

A 2016. évi Miskolc torta, a Tavaszváró gyümölcskocsonyás joghurttorta 2016. február 2-tól kapható a Miskolc Cafe-ban, s természetesen a Balajti Cukrászdában is.