Thaiföld további két évig elengedi a szállodák foglaltsági adóját

Forrás: turizmus.com

 2022. július 07. 16:33

Prayut Chan-o-cha miniszterelnök szerint az adó elengedése mintegy 47,35 millió bahttal csökkenti a szállodaüzemeltetők kiadásait és segít a turizmus fellendülését.

"A hoteladó további két évre történő elengedése segíteni fogja a szállodai és a turizmussal kapcsolatos szolgáltatók újraindulását, miután az ország újra megnyílt a külföldi turisták előtt" – mondta Prayut Chan-o-cha miniszterelnök. "Emellett hosszú távon az ország gazdaságának is hasznára válik, mivel a turizmus az ország fő bevételtermelő motorja."

Korábban, a koronavírus járvány alatti válság miatt már elengedték a szobánként fizetendő évi 40 bahtos adót, azonban a miniszteri rendelet június 30-án lejárt. A thai kormány azonban úgy döntött, hogy meghosszabbítja a kedvezményt – számolt be róla az Asia News Network.

thaifold_123rf

Az adómentesség mintegy 47,35 millió bahttal (kb. 524 millió forint) csökkentené a szállodaüzemeltetők kiadásait

Fotó: 123rf.com

A miniszterelnök szerint a gazdaságnak időbe telik, amíg talpra áll, annak ellenére, hogy a kormány enyhítette az üzleti tevékenységekre vonatkozó korlátozásokat. Az adómentesség mintegy 47,35 millió bahttal (kb. 524 millió forint) csökkentené a szállodaüzemeltetők kiadásait – tette hozzá.