Thummerer Vilmos lett a Borászok Borásza

Forrás: turizmus.com

 2022. május 03. 19:57

A 2022. április 29-én este Budapesten megtartott Borászok Borásza Díjátadón a tavaly decemberben elhunyt Thummerer Vilmost választották a tizenhatodik Borászok Borászának, átadták a Borászok Barátja különdíjat, és kihirdették, hogy ki nyerte a Jövő Borásza ösztöndíjat.

A pontos szabályok szerint, a Borászok Borásza jelöltjei, azaz az 50 legjobb magyar borász listáját az elmúlt évek győztesei állították össze. Innentől kezdve az ötvenek kezében volt a döntés, akik egy-egy szavazatukkal, két forduló alatt választották meg a végső győztest – írja a Vendéglátás Magazin.

Thummerer Vilmos a 16. Borászok Borásza

Fotó: vendeglatasmagazin.hu

A Borászok Borászai azonban nemcsak a „kollégák” teljesítményét díjazták, megválasztották a Borászok Barátját és a Jövő Borászát is. A 2012-ben elindított Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kaphatja meg, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviseli a magyar bor érdekeit és nagyban segíti a magyar borászok munkáját. 2022-ben Miklósa Erika operaénekes lett a Borászok Barátja, aki az 50 jelölt egy-egy palack bora mellé egy jelképes pincekulcsot is kapott.

A Jövő Borásza Ösztöndíjra borász hallgatók pályázhattak, a nyertes Trinfa Henriett többek között 1.000.000 forintot nyert külföldi szakmai gyakorlatra, továbbá egy évig viselheti a „Jövő Borásza” címet.