Tíz elképesztő luxushotel, amely idén nyitja meg a kapuit

Forrás: turizmus.com

 2024. január 22. 12:20

Számos lenyűgöző luxushotel nyitása várható idén. A szállodák közös vonása, hogy a wellnesst helyezik a középpontba, ám emellett még számos meglepetést tartogatnak leendő vendégeik számára.

Az utazók nemcsak a medencéket és a gyógyfürdőt várják el az ötcsillagos szállodáktól, hanem azt is, hogy vezető wellnessmárkákkal, innovatív kezelési programokkal és a legmodernebb fitneszlétesítményekkel rendelkezzenek – írja az Elite Traveler. A nemzetközi utazási portál felsorakoztatta az idei év tíz legjobban várt szállodáját, a tanzániai szafariházaktól az elegáns nagyvárosi ingatlanokig.

 

Singita Milele, Tanzánia

Az ötlakosztályos Singita Milele májustól fogad vendégeket a hatalmas, 350 ezer hektáros Singita Grumeti rezervátum közepén, Tanzánia északi részén. A luxusszállodában moziszoba, fitneszközpont, privát jakuzzik és végtelen medence is várja majd a látogatókat, ez utóbbiból ráadásul akár a rezervátum vadon élő állatait is megfigyelhetik a fürdőzők.

A Singita Grumeti rezervátum közepén nyílik meg az új luxusszálloda

Fotó: Singita Milele

 

1 Hotel Melbourne, Ausztrália

A 1 Hotel márka első ausztrál szállodája, a 1 Hotel Melbourne várhatóan 2024 decemberében nyitja meg kapuit a Yarra folyó egyik kiemelkedő pontján. A tervek szerint 277 szoba és 114 rezidencia várja majd a vendégeket a biofil tervezési elvek alapján épült szállodában.

A 1 Hotel Melbourne várhatóan 2024 végén nyílik meg

Fotó: 1 Hotels

 

The Lana, Dubaj

Az első között nyithat meg az évben a dubaji The Lana szálloda februárban. A luxushotelben nagy hangsúlyt kapnak az ételek és az italok: összesen 8 étterem és bár várja majd a vendégeket, többek között Martin Berasateguival, Jean Imberttel és a világbajnok cukrásszal, Angelo Musával.

Idén az elsők között nyílhat meg a The Lana luxushotel Dubajban

Fotó: dorchestercollection.com

 

The Emory, London

Londonban 2024-ben várhatóan több nagynevű szálloda nyitása is várható, azonban ezek közül az egyik legjelentősebb a The Emory hotelé, amely tavasszal debütál a nagyközönség előtt. A 60 tágas és fényes lakosztállyal rendelkező szállodából nagyszerű kilátás nyílik majd a városra, a föld alatt pedig egy wellness-tér várja majd a vendégeket.

A The Emoryt kifejezetten modern, üveges építészet jellemzi

Fotó: The Emory London / Instagram

 

Rosewood Amsterdam, Hollandia

Az első holland Rosewood szálloda az egykori Igazságügyi Palotában kap helyet, amely nemcsak közel van a legfontosabb látnivalókhoz, de csodálatos kilátást is nyújt a város egyik legszebb csatornájára, a Herceg-csatornára (Prinsengrach). A szálloda 134 szoba és lakosztály mellett több rendezvény- és tárgyalótermet, korszerű fitneszközpontot és gyógyfürdőt is kínál majd.

A szálloda számos szobájából csodálatos kilátás tárul majd a csatornára

Fotó: Rosewood Hotels & Resorts / Facebook

 

The Grand Hotel Belvedere, Svájc

A Beaumier csoport beruházása, a Grand Hotel Belvedere a svájci Wengen faluban nyit majd meg 2024 nyarán. A szállodában a 90 vendégszobát és lakosztályt klasszikus alpesi stílusban alakítják ki. A wellnessközpont négy kezelőszobával, két szaunával, törökfürdővel, valamint beltéri és kültéri medencékkel rendelkezik majd.

Nobu Hotel and Residences Toronto, Kanada

A világ egyre több pontján nyitott már szállodát a Nobu, most pedig Kanadában is megjelenik a márka. A történelmi Pilkington Üveggyár felett megnyíló Nobu Hotel and Residences Toronto összesen 660 lakóegységből és 36 lakosztályból áll majd, de emellett privát társalgók, wellnessrészleg és természetesen Nobu étterem is várja majd a vendégeket.

Idén Kanadában nyit szállodát a Nobu Hotels

Fotó: Nobu Hotels / Facebook

 

Mandarin Oriental Mayfair, London

Egy másik új londoni szálloda lesz 2024-ben a Mandarin Oriental Mayfair, amely a csoport második szállodája lesz az Egyesült Királyság fővárosában. A luxushotel ad majd otthont az ország első Akira Back éttermének is, de tetőterasza és gőzfürdős wellnessrészlege miatt is érdemes lesz felkeresni a várhatóan az év elején megnyíló szállodát.

A felsőkategóriás hoteleket üzemeltető Mandarin Oriental fogja működtetni a megújuló Gellért Hotelt is Budapesten, amely várhatóan 2027-ben nyitja meg kapuit.

2024-ben megnyílik a Mandarin Oriental Mayfair

Fotó: Mandarin Oriental

 

The Twenty Two New York

2022 elején nyílt meg az első Twenty Two szálloda Londonban, most pedig New Yorkban nyitják meg a szállodalánc második ingatlanját. A 77 szobás luxushotel londoni testvéréhez hasonlóan exkluzív klubtagságot kínál majd.

Soneva Secret, Maldív-szigetek

A távoli Haa Dhaalu Atoll első üdülőhelye, a Soneva Secret összesen 14 víz feletti villát kínál majd, melyeknek mindegyike spa kezelőszobával, gyerekszobával, komornyik- és szakácsszolgálattal, valamint az éjszakai csillagnézést lehetővé tévő, nyitható tetővel rendelkezik majd.

Összesen 14 víz feletti villával várja majd vendégeit a Soneva Secret

Fotó: Soneva Secret