TOP50 – Détári-Szabó Ádám: Közel félezer felújított szobát adtunk át tavaly

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. február 16. 16:55

Kilencedszer mutatja be a Turizmus.com TOP50-es kiadványa a magyar turizmus meghatározó szereplőit. A Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója, Détári-Szabó Ádám másodszor szerepel a kötetben.

Kiadványunk idei újítása, hogy tevékenységi kategóriánként csoportosítottuk az ágazat szereplőit. A befektetők után most a szállodapiaci szereplőket vesszük sorra – a szerk.

*

Karakteres arcélű wellness-szállodaláncot épít Magyarország legnépszerűbb fürdőhelyein a Hunguest Hotels. Ennek egyik jelentős állomása, hogy megvásárolták és sikerrel integrálták a Hotel Eger & Park szállodát hálózatukba.

A Hunguest csapata keményen dolgozott 2022-ben, hogy a koronavírus-járványt követő első teljes évet sikeresen zárják. Az orosz–ukrán háború közvetlen hatásait átmenetileg érzékelték a foglalásaikban, a konfliktus személyes szintjével viszont hónapokon át találkoztak: az Ukrajnából menekülők 12 ezer vendégéjszakát töltöttek náluk térítésmentesen.

Az év során folyamatosan stimulálták a piacot extra ajánlataikkal és kampányaikkal, ennek is köszönhető, hogy a második fél évben sem következett be keresletcsökkenés.

A nyitva tartó egységek üzemeltetése mellett ugyanilyen hangsúlyos az életükben a kisebb részben a Kisfaludy-program támogatásával, nagyobb részben önerőből megvalósuló, nagyszabású szállodafejlesztési programjuk, amelynek keretében 2022-ben közel félezer szobát adtak át.

Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója

Fotó: Rakó Alex

Détári-Szabó Ádám büszke arra, hogy a Hunguest csapata sikerrel birkózik meg ezzel a feladattal a nehéz gazdasági körülmények ellenére is. Teljes körű felújítást követően június 1-jén újra megnyitotta kapuit a Hunguest BÁL Resort Balatonalmádiban. A teljesen megújult szálloda több mint 200 szobával, kibővült wellness-szolgáltatásokkal, tetőbárral és közel 1000 négyzetméteres rendezvénykapacitással várja a vendégeket. A nyár végén megnyílt az egykori Hunguest Hotel Répce kívül-belül felújított s a továbbiakban a Hunguest Bük keleti szárnyaként üzemelő épülete. A megújult szárny kétágyas, családi szobákat és lakosztályokat kínál, szaunavilággal, étteremmel és játszóházzal.

2022 elején elindították megújulóenergia-beruházási programjukat, ennek keretében két szállodára telepítettek napelemet, további projektek pedig engedélyeztetési fázisban vannak. „Nagyszabású izzócsereprogramba kezdtünk, megszüntettük a pazarló energiafelhasználást, tréningezzük kollégáinkat a megfelelő energiahasználati szokásokra, napi többszöri fogyasztás-ellenőrzést és szigorú költségkontrollt alkalmazunk” – sorolja intézkedéseiket a vezérigazgató. A fejlesztési programban részt vevő házak teljes gépészeti megújuláson estek át, azokban modern épületfelügyeleti és energiafelhasználási rendszereket vezettek be.

Szállodai részlegeikben jelenleg is több digitális megoldás pilotja zajlik. Különféle eszközökkel erősítik és növelik az online értékesítés arányát, hogy az erőforrásaik még nagyobb részét fordíthassák a szállodai vendégélmény emelésére.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a turisztikai szektor jelenlegi válságos helyzetében stabil hátterű munkáltatóként 1200 család megélhetését biztosítjuk” – hangsúlyozta. Hogy enyhítsék anyagi terheiket, munkavállalóik 100 ezer forint rezsitámogatásban részesültek. Fejlesztik a munkavállalói élményt, az iskolai szünetek alatt ingyenes gyermekfelügyelettel segítik kisgyermekes kollégáikat.

Fejlesztési programjuk 2023-ban is folytatódik, amikor a tervek szerint több mint 800 megszépült négycsillagos szobát adnak majd át vendégeiknek.

(Az írás „A turizmus 50 fontos szereplője & TOP 10 polgármester és fiatal 2022” című kiadványban jelent meg.)