Turistaszemmel Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2015. október 30. 20:21

Sokszor mondjuk, főleg, nehéz napokon, hogy szeretnénk turisták lenni Budapesten. De, valóban maradéktalanul rózsaszínű-e az a kép, amit a külföldiek alkotnak a magyar fővárosról? – erről beszélt az FTK október 29-i ülésén Ungár Tamás a Magyar Aranykulcs elnöke.

A szakember, aki főállásban a Corinthia Hotel head concierge-e, elmondta, hogy általánosságban élményekkel tele utaznak haza a vendégek, de, gyakran tesznek negatív észrevételt is.

Hiányolják a nyelvismeretet, a szállodák falain kívül, szokatlan számukra a hajléktalanok tömeges látványa, neheztelnek, hogy esetenként álrendőrök zaklatják őket, s nem ritka, hogy éttermekben, sőt taxikban is, még mindig túlszámláznak nekik.

Ungár Tamás ugyanakkor elmondta azt is, hogy nem csak város változik, hanem maguk a vendégek is. Ma már egyre kevesebben érdeklődnek a klasszikus attrakciók – fürdők, koncertek, kiállítások, építészeti emlékek - iránt, miközben, meglepő módon gyakran kérnek útbaigazítást éleslövészethez (!), extrém sportokhoz és retro túrákhoz.