Új tematikával nyílik a Kalózsziget

 2014. április 29. 15:51

A Tisza-tó vadregényes szigetén kialakított Robin Kalandpark májuselsején új, kalózos tematikával, Kalózsziget Kalandpark néven nyitja meg kapuit.

A több mint 18 hektár területű ártéri sziget az idei évtől „kalózos szigetként" várja a kalandra éhes látogatókat. A kínálat alig változott, néhány kisebb játékelemet megszüntettek, helyette újakat helyeztek el. A főbb attrakciók azonban ugyanazok: a magasban és a földközelben 140 akadályból álló kötélpálya vezet.

Igazi különlegesség a „flyingfox", vagyis a 300 és 400 méter hosszúkötélcsúszda. A 15 méter magas sport- és versenymászásra is alkalmas mászófal kilátó tornyából gyönyörű kilátás nyílik a tóra és környezetére. A kínálatot erdei tornapálya, játszótér, minigolf, íjász pálya, vízi kenguru és egyéb játékok gazdagítják.

 

A négy évszakos, szintetikus anyagból készült jégpálya a nyitáskor a Tisza Balneum Hotel udvaráról sziget bejáratához kerül, korcsolyák bérlésére továbbra is lesz lehetőség.

A park elő- és utószezonban (május 1. és június 15., valamint szeptember 1. és szeptember 30. között) hétvégenként és ünnepnapokon tart nyitva, a főszezonban(június 16. és augusztus 31. között) minden nap 10-18 óráig várja a látogatókat.

A létesítményt a tavalyi évben 13 ezer látogató kereste fel.