Új vendégház nyílt a Rókusfalvy Fogadónál

Forrás: turizmus.com

 2015. május 30. 15:06

Május 28-án tartotta a Rókusfalvy Pince Kft. a néhány hete elkészült új vendégház hivatalos megnyitóját. A fejlesztés 2014 áprilisában indult, célja az volt, hogy az egyébként kiváló adottságokkal rendelkező helyszínen minőségi szálláshelyek kialakításával fejlesszék a turisztikai szolgáltatásokat.

A Rókusfalvy Fogadó Etyek mára ikonikussá vált étterme és panziója, amely számos gasztronómiai elismeréssel büszkélkedhet. Mind magánszemélyek, mind pedig cégek, kisebb-nagyobb turistacsoportok számára kedvelt célpont lett a 2002-es indulás óta és ez nem véletlen, hiszen valóban magas színvonalú gasztronómiai élményt nyújt az étterem. Emellett színvonalas, otthonos panzió is működik itt, amely azonban nem tudta már kiszolgálni a megnövekedett igényeket, ugyanis a minőségi szállás iránt való kereslet nem csupán az itt szerveződő országos rendezvények idejében, hanem egyéb időszakokban is jelentősen megnőtt.

A mostani fejlesztés során hét, egyenként kétfős új vendégszoba került kialakításra, így a panzióban eddig is rendelkezésre álló 6 szobával együtt összesen már 13 szobában 26 fő elszállásolására van mód egy időben. Fontos cél volt, hogy az új vendégház magas színvonalú, összkomfortos, ugyanakkor feltétlenül tájba illő legyen, illetve kiemelt elvárás volt az akadálymentesítés is.

A fejlesztés azonban nem csupán a Rókusfalvy Pince szolgáltatásainak bővítését és ezzel annak versenyképessége növelését célozta, hanem munkahelyteremtést is, illetve a település, illetve a térség gazdasági életének erősítését is. Várhatóan közvetve ez igen jó, ösztönző hatással lesz a környező gasztronómiában és turizmusban érintett vállalkozások életére is.

 

A megnyitóünnepség célja az volt, hogy bemutassák a sajtó képviselőinek, a szakmának az új fejlesztést, illetve, hogy így adjanak hírt az új turisztikai lehetőségről. A megnyitó utáni időszakban lehetőség adódik csoportos vezetést is kérni, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék az új szolgáltatásokat.