Valentin-napi élmények a Danubius szállodáiban

Forrás: turizmus.com

 2020. február 13. 15:56

Közel 70 százalékos foglaltság mellett 13 százalékos átlagár-növekedés tapasztalható a Valentin-napi hétvégén a Danubius Hotels szállodáiban. Több helyen különleges ünnepi programokkal kedveskednek a vendégeknek.

A Danubius Hotels szállodái magas, 70 százalékot megközelítő foglaltsággal üzemelnek a Valentin-napi hétvégén, igaz ez mind a budapesti, mind a vidéki hotelekre. A fokozott érdeklődés egyik oka, hogy mivel a szerelmesek ünnepe idén péntekre esik, sokan használják ki a háromnapos pihenés lehetőségét.

A Danubius-szállodák foglaltsága a tavalyi Valentin-napi időszakkal összehasonlítva azonos szinten mozog, ez mégis a kapacitások magasabb kihasználását jelenti, mert egyes házakban jelenleg is szobafelújítási munkálatok zajlanak, így a szállodalánc jelenleg nem teljes kapacitással működik – tájékoztatta szerkesztőségünket a Danubius Hotels.

A magas foglaltság 13 százalékos átlagár-növekedéssel párosul ezen a hétvégén az előző év azonos időszakához képest, az emelkedés hátterében a vendégélményt növelő folyamatos fejlesztések, innovációk, szobafelújítások állnak, melyeket ez év elején újabb tervezett felújítások követtek – írták.

A Valentin-napi hétvége megtölti a szállodákat

Fotó: Danubius Hotels

A Valentin-napi hétvége számos izgalmas programot kínál szállodán belül és a városokban is, az idei február például a programturizmus szempontjából is kedvez a magyar szálláspiacnak. A  Danubius Hotels szállodái különleges gasztronómia élményekkel várják ezekben a napokban a szerelmeseket.

A győri Danubius Hotel Rába vendégei a Belga Étterem és Sörözőben február 11. és 23. között megkóstolhatják az étterem exkluzív Valentin-napi menüjét.

A Hilton Budapest különleges Valentin-napi vacsorával és gyönyörű panorámával várja vendégeit február 14-én este a LÁNG Bistro & Grill-ben.

Pezsgőfürdő a Hiltonban – kell ennél romantikusabb program Valentin-napkor?

Fotó: Krénn Imre

A Danubius Hotel Hungariában található Beatrix étteremben egyedülálló Valentin-napi vacsorával készülnek. A négyfogásos vacsora különleges eleme a krémes epres rebarbarás korong zamatos gyümölcsökkel. Sőt, február 14-én még egy pohár "Ámor" pezsgőkoktélra is megvendégelik az oda látogatókat.

A 106 éves Café Astoriában Lakatos Tímea vezető séf gondoskodik a kulináris élményekről Valentin-napon. A Michelin csillagos étteremből igazolt szakember minden érzéket elkápráztató vacsora menüt készít, amely mellé egy pohár ajándék pezsgővel is kedveskednek vendégeiknek.