Bognár Gyulától búcsúzunk

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2019. július 01. 15:35

Rövid lefolyású, súlyos betegség következtében, életének 72. évében elhunyt Bognár Gyula, akit vagy az IBUSZ-tól, vagy az AVIS-től szinte mindenki ismert a turizmusban.

Nem lehetett nem szeretni őt. Természetes volt, segítőkész, s csak úgy áradt belőle az életöröm.

Sportolt is, ifiként a Fradiban futballozott, amíg egy makacs sérülés el nem vette tőle a lehetőséget, hogy a legendás Varga Zolival, vagy Szőke Pistával játszhasson egy csapatban.

A hetvenes évek közepén az IBUSZ Gépkocsi Kezelési Üzemének volt az igazgatója, hozzá tartozott az autóbusz-üzletág és a gépkocsikölcsönzés. Neki is köszönheti a magyar turizmus, hogy 1988-ban, egy mobiltelefon és internet nélküli világban is zökkenőmentesen zajlott az ASTA több mint 6 ezer fős kongresszusa Budapesten.

A mosolygós Bognár Gyulát őrizzük meg magunknak

 

A rendszerváltást követően ügyvezetőként vezette az IBUSZ – Toyota Tsusho Kft.-t, amelyik a legelsők között volt a magyar–japán vegyesvállalatok sorában, s amely Toyota személygépkocsik kereskedésével, valamint autókölcsönzéssel foglalkozott.

Ezek után következett az AVIS Hungary, amelyben egészen az aktív munkától való visszavonulásáig résztulajdonos és ügyvezető volt.

Vállalkozása anyagi erejét is szinte meghaladó módon segített barátainak, volt kollégáinak, s természetesen a Ferencvárosi Torna Clubnak. A kevésbé fiatalok még emlékezhetnek arra, hogy az Üllői úton haladva, a Fradi pályához közeledve, már messziről látszott az AVIS felirat. De nemcsak szponzora volt kedvenc klubjának, hanem elnökhelyettese is, a kétezres évek első felében.

Jómagam május 4-én, 71. születésnapja után egy nappal láttam őt. Egymás mellett ültünk a Groupama Aréna lelátóján. Boldog volt, győzött imádott csapata…

***

Bognár Gyulát július 12-én, pénteken, 17 órától búcsúztatják Soroksáron, a Nagyboldogasszony Főplébánia templomban (1238 Budapest, Templom u. 111. – a soroksári Hősök tere mellett).

A katolikus gyászszertartást követően a templom urnatemetőjében helyezik el hamvait.

A család kérése, hogy csak egy szál virágot vigyenek, akik elmennek a búcsúztatásra.